Foto: DELFI
Veikalu un sabiedrisku vietu izrotāšana, gatavojoties Ziemassvētkiem, kā arī tematiskas mūzikas atskaņošana teju jau nākamajā dienā pēc valsts svētkiem kļuvusi par ikgadēju parādību. Kamēr vieni par pāragro svētku drudzi nepatikā rauc degunus, citi, līdzīgi dziedātājai LieneiCandy (attēlā), par šiem svētku priekšvēstnešiem ir sajūsmā.

"Par izrotātajiem veikalu skatlogiem un nedaudz sasteigto attiecīgā preču sortimenta izvietošanu nesatraucos, jo uzskatu, ka svētkus komercializējam mēs paši, nevis apkārtējā vide. Manā ģimenē jau no bērnu kājas Ziemassvētki ir bijuši ļoti īpaši svētki, ko pavadām ar dziesmām un dzeju. Tas ir kas vairāk par dāvanu izdalīšanu, tā ir enerģijas apmaiņa.

Šādi svētki nozīmē dalīšanos priekā ar Dievu un pateikšanos viņam par visu, kas mums ir. Man ir svarīgi, lai pirms ēšanas tiktu noskaitīta vai nu tēvreize vai arī kāds no viesiem saviem vārdiem pateiktu "paldies Dievam". Visbiežāk tā esmu es pati," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Liene.

Dziedātāja atklāj, ka šogad Ziemassvētkus gaida vēl vairāk nekā citus gadus, jo viņu "uzlādējusi" pārcelšanās uz jauno dzīvokli.

"Esmu gatava jau tagad nopirkt eglīti un nolikt pie kamīna zeķes, iegādāties dāvanas un plānot, kurā dienā rīkošu svētku pasākums sev un draugiem. Esmu arī izlēmusi, ka šogad, tāpat kā pērn, sadalīšu svētku dienas, kurās ciemos aicināt draugus un radus," savā aizrautībā dalās LieneCandy.

Tāpat dziedātāja jau paguvusi iegādāties daļu dāvanu, tomēr priecājas, ka lielākais darbs to sarūpēšanā ir vēl tikai priekšā, kā arī atklāj veidu, kā dāvanas nopirkt bez liekām raizēm.

"Man ir daudz draugu un radu, tāpēc šogad domāju ar radiem taisīt loteriju, kurā katrs nopērk vienu dāvanu, kura derētu jebkuram, un tad izlozē, ko katrs saņems. Tā var ietaupīt gan naudu, gan arī enerģiju un nervus, ko patērējam, meklējot katram atsevišķu dāvanu.

Kad par savu ideju pastāstīju omītei, viņa gan man teica "nē - tā neies krastā, man tev jau dāvana ir izdomāta", tomēr beigās piekrita arī šādai apdāvināšanai," priecājas dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!