Foto: DELFI

Populārā pašmāju dziedātāja Liene Greifāne (attēlā), kura ilgu laiku atpazīstamību bija iemantojusi ar skatuves vārdu LieneCandy, savulaik lielījās, ka viņai ir Latvijā ātrākais "bembis", bet tagad tapis zināms, ka dziedātājai nekad nav bijusi autovadītājas apliecība.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas datu bāzē pieejamā informācija liecina, ka Lienei Greifānei, pamatojoties uz kriminālsodu, tiesībām uzlikts liegums no 2013. gada 31. janvāra līdz 2015. gada nogalei.

Lai gan brīvdienu žurnāls Vakara Ziņas piektdien, 28. martā, šai informācijai piedāvā savu skaidrojumu, vēstot, ka LieneiCandy uz diviem gadiem tiesības atņemtas par braukšanu "reibumā", patiesība ir daudz pārsteidzošāka - dziedātājai nekad nav bijusi autovadītājas apliecība.

DELFI Izklaides rīcībā esošā informācija liecina, ka dziedātāja divas reizes pieķerta, vadot transportlīdzekli bez tiesībām - tas noticis 2010. un 2011. gadā.

Avoti tiesībsargājošajās instancēs portālam DELFI atklāja, ka arī 2012. gada 27. decembrī Liene pieķerta bez autovadītāja apliecības - tā kā šoreiz viņa bijusi alkohola reibumā, 2013. gada sākumā, pamatojoties uz kriminālsodu, stājies spēkā divus gadus ilgs aizliegums tiesības iegūt. 

Pirms aptuveni sešiem gadiem Liene nokārtojusi teorijas eksāmenu, vēlāk viņa divreiz ņēmusi mācību atļaujas, bet tiesības nav ieguvusi.

Pati LieneCandy Vakara Ziņu publikāciju, kurā vēstīts, ka viņai atņemtas tiesības "par braukšanu smagā dzērumā", sauc par "kārtējiem murgiem".

"Tiem cilvēkiem neapnīk rakstīt visu, ko viņiem sūta. Viņi man zvanīja un prasīja. Es atbildēju, ka tā nav taisnība. Es nemaz alkoholu nelietoju, bet viņiem acīmredzot tas ir vienalga," šīs ziņas DELFI Izklaidei komentēja dziedātāja, apgalvoja, ka ar viņas tiesībām viss esot kārtībā.

Jau vēstīts, ka 2011. gada rudenī Liene izmēģināja spēkus LTV7 raidījuma Ātruma cilts tradicionālajās sacensībās Iedo' izbraukt - toreiz viņa atklāj, ka pati ir liela ātruma cienītāja un ikdienā pārvietojas ar īpaši stilīgu auto BMW Z3.

"Tik ātra Z3 kā man nevienam Latvijā nav," tolaik lepojās Liene un neslēpa, ka viņai vienmēr griboties ar auto braukt ļoti ātri.

"Policistu kungi ļoti labi zina, cik ātri es braucu. Ir gadījušās dažādas ķibelītes, un paldies par sapratni," par sadursmēm ar drošībniekiem stāstīja dziedātāja Liene, kura 2012. gadā gan paziņoja, ka savu ātro mašīnu nolēmusi pārdot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!