Foto: Privātais arhīvs
Lietuva saistībā ar anektētajā Ukrainas Krimas pussalā notikušiem koncertiem par valstī nevēlamām personām pasludinājusi Krievijas dziedātājus Natašu Koroļovu un Habibu Šaripovu.

Lietuvas Migrācijas departaments abus dziedātājus par "persona non grata" pasludināja piektdien, liedzot viņiem iebraukšanu Lietuvā līdz 2027.gada 21.janvārim.

Sabiedriskā raidorganizācija LRT vēstīja, ka Lietuvas parlamenta Nacionālās drošības un aizsardzības komiteju priekšsēdētājs Laurīns Kasčūns un citu parlamenta komiteju pārstāvji pagājušajā nedēļā vērsušies Ārlietu ministrijā saistībā ar abiem Krievijas dziedātājiem.

Tika atcelts svētdien Viļņā paredzētais Šaripova koncerts.

"Mēs saņēmām vēstuli, ka persona ir Lietuvai nevēlama. Pamatojums ir koncerts bērniem Sevastopolē. Mūs par to informēja šodien," sacīja koncerta organizatoru pārstāvis Mareks Gurnovičs.

Viņš stāstīja, ka dziedātājs par savu Lietuvā nevēlamās personas statusu uzzinājis Helsinkos, kad gatavojās iekāpt lidmašīnā uz Viļņu.

"Viņš izgāja pasu kontroli un vienkārši nevarēja iekāpt lidmašīnā," klāstīja koncerta organizatoru pārstāvis.

Kasčūns pauda pārliecību, ka koncertu organizatoriem vajadzētu izvērtēt ģeopolitisko situāciju vēl pirms skatuves mākslinieku uzaicināšanas.

"Visticamāk, esam mirkli pirms tiešas karadarbības pret mūsu draugiem Ukrainā. Tāds koncerts patiesībā ir pārpratums. Mēs vēlētos, lai nevajadzētu nekādus valsts noteiktus aizliegums un drošības pasākumus, un tādi lēmumi būtu balstīti organizatoru apziņā," sacīja parlamenta deputāts.

Līdzīgu iemeslu dēļ Lietuvā iebraukšana aizliegta arī Krievijas dziedātājiem Oļegam Gazmanovam, Grigorijam Lepsveridzem (Ļepsam) un Filipam Kirkorovam, kurš pārsūdzēja lēmumu tiesā, kas atstāja spēkā varasiestāžu lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!