Foto: LETA
Lietuva iekļāvusi savā melnajā sarakstā pazīstamo Krievijas dziedātāju Grigoriju Ļepsu, pamatojoties uz aizdomām par viņa sakariem ar noziedzīgo pasauli.

Sankcijas Ļepsam noteiktas saskaņā ar aizpērn pieņemto tā dēvēto Magņitska likumu, kas aizliedz iebraukt Lietuvā ārvalstniekiem, kuri saistīti ar liela apmēra korupciju, naudas atmazgāšanu vai cilvēktiesību pārkāpumiem.

Lēmumu aizliegt Ļepsam iebraukt Lietuvā pēc ārlietu ministra Lina Linkeviča ierosinājuma parakstījis iekšlietu ministrs Eimutis Misjūns.

"Apstiprinām, ka, ņemot vērā Ārlietu ministrijas iesniegumu, iekšlietu ministrs Eimutis Misjūns parakstījis rīkojumu, ar kuru pieņemts lēmums šai personai neļaut iebraukt Lietuvas Republikā," ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi Misjūna pārstāve Ieva Dirmaite.

Kā skaidrojis ārlietu ministra vietnieks Darjus Skusevičs, šāds solis sperts, "ņemot vērā nevēlamo personu sarakstu, ko pieņēmuši sabiedrotie, un pēc konsultēšanās ar viņiem".

"Mums likās, ka tas, ko viņam inkriminē ASV, ir pietiekams iemesls, lai viņš būtu arī mūsu sarakstos," norādījis viceministrs.

Iekļaut Ļepsu Lietuvai nevēlamo personu sarakstā tika aicinājuši arī opozīcijas partijas "Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti" Seima frakcijas deputāti Ingrīda Šimonīte, Audroņus Ažubalis un Laurīns Kaščūns.

Ļepss Lietuvā pēdējo reizi koncertējis martā.

ASV Finanšu ministrija jau 2013. gadā noteica sankcijas pret Grigoriju Ļepsu, īstajā vārdā Grigoriju Lepsveridzi, par viņa saistību ar "Eirāzijas noziedzīgo sindikātu "Brālīgais loks". Pēc ministrijas rīcībā esošās informācijas, iespējams, Ļepss pildījis kurjera funkcijas, nododot dažādām personām naudu no šā grupējuma līderiem.

Savā melnajā sarakstā Ļepsu iekļāvusi arī Ukraina un Izraēla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!