Foto: DELFI

Šova Okartes skatuve bijusī dalībniece un Playboy modele Lingita Lina Bopulu (attēlā) šogad ir pabeigusi pirmo kursu Latvijas Universitātē, Humanitāro zinātņu fakultātē. Viņa pati saka - šogad esot izlasījusi ļoti daudz grāmatu un no tām guvusi daudz atziņu, kuras viņai palīdz ikdienā.

Lingita atzīst, ka, studējot baltu filoloģiju, jālasa ir ļoti daudz, bet viņa atrod brīvu laiku, lai paralēli mācībām varētu izlasīt arī kādu grāmatu pēc pašas izvēles.

"Mani ļoti uzrunā grāmatas, kas saistītas ar vēsturi. Pēdējā grāmata, ko pabeidzu lasīt šonedēļ, ir Sieviete Berlīnē. Grāmata ir rakstīta dienasgrāmatas formā, un tā ir par 1945. gadu, kad Berlīni ieņēma PSRS karaspēks.

Tā labi parāda sievietes lomu okupētajā Vācijā. Grāmata ir ļoti smaga, un man kā emocionālam cilvēkam pēc tās lasīšanas bija grūti iemigt, bet iesaku to izlasīt visiem interesentiem - ne tikai sievietēm, bet noteikti arī vīriešiem," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Lingita.

Modele iecienījusi diezgan smagu literatūru, kuras uztveršanai un saprašanai nepieciešamas priekšzināšanas par konkrēto tēmu.

"Fausts - grāmata, kuru noteikti nav viegli lasīt, jo tas ir ļoti dziļš, filozofisks darbs, kurā ir daudz simbolu un antīkās kultūras tēlu. Ir jābūt zināšanām ne tikai literatūrā, bet arī vēsturē, lai varētu izprast darba saturu un mērķi.

Šo grāmatu esmu lasījusi divas reizes un iesaku pirms darba lasīšanas painteresēties par politisko situāciju Vācijā XVIII gadsimtā, kā arī cilvēku uzskatiem tajā laikā, lai būtu vieglāk uztvert, ko autors vēlējies pateikt, jo gandrīz katrā otrajā rindiņā ir zemteksts.

Grāmata, kura mani ir ļoti iedvesmojusi un palīdzējusi grūtā brīdī, ir Mūks, kurš pārdeva savu Ferarri. Tas ir ļoti iedvesmojošs stāsts par cilvēku, kurš atsakās no visa savā dzīvē, lai atrastu sevi, sakārtotu savu iekšējo pasauli. No šīs grāmatas esmu izrakstījusi atziņas, kuras glabāju savā plānotājā. Brīžos, kad man ir skumji, es tās pārlasu un jūtos labāk," stāsta Lingita.

Ikdienā bijusī Okartes skatuves dalībniece iecienījusi ne tikai ārzemju literatūru. Viņa labprāt lasa arī latviešu autoru darbus, piemēram, Ingas Žoludes stāstu krājumu Mierinājums Ādama kokiem.

Savukārt taujāta, kādas grāmatas Lingita plāno lasīt vasarā, meitene noteic, ka pirmā noteikti būs Kalpone, jo tā jau esot iesākta, bet pēc tam viņa lasīšot grāmatas franču valodā, jo vēlas atsvaidzināt franču valodas zināšanas.

"Vasarā iesaku ne tikai atpūsties, bet arī pievērsties sevis pilnveidošanai un aicinu izlasīt vismaz vienu sev interesējošu grāmatu," noslēgumā saka Lingita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!