Foto: DELFI

Daudzās šovbiznesa jomās panākumus guvusī jaunā māksliniece Lingita Lina Bopulu (attēlā) jūnija beigās pabijusi kristīgajā jauniešu nometnē, kur guvusi jaunas atziņas par dzīvi un izpratni par īstu mīlestību. Tās noderēs viņai, filmējoties drāmā Izlaiduma gads, kur Lingita ir viena no galvenajām mīlētājām.

"Kristīgajā nometnē sapratu vairākas lietas. Pirmkārt, iemācījos piedošanu - lai arī pati esmu no cilvēkiem, kas citiem vienmēr piedod, ir lietas, ko joprojām turu sirdī. Sapratu, kā sevi padarīt brīvu no šīm lietām un to, ka jāpiedod ir jebko - ļaunumu nedrīkst turēt sevī.

Nometne man iemācīja sakārtot prioritātes savā dzīvē - saprast, kuras lietas man ir svarīgākās. Sapratu, ka galvenais man tagad ir mācības un iestāšanās augstskolā, kā arī ģimene," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Lingita.

Viņa gan atzīst, ka par īstu kristieti sevi neuzskatot, taču tic Dievam un jau no mazotnes regulāri piedalās kristīgajās nometnēs.

Šī bijusi pirmā jauniešu nometne, kurā piedalījusies jaunā dziedātāja, un tās ietvaros Lingitai bija iespēja arī noklausīties populārās organizācijas Īsta mīlestība gaida lekcijas, un Lingita piekrīt organizācijas teorijai - katram ir savs viens īstais cilvēks, kuru tas agri vai vēlu satiks.

Taču jauniegūtā atziņa nekādi neiet kopā ar pavedinātājas un vīra atvīlējas lomu, kādu Lingita atveido režisora Andra Gaujas filmā Izlaiduma gads, kuras filmēšana pašlaik aktīvi norisinās.

"Horeogrāfe man māca, ka uz skatuves man jākustas tik pavedinoši, lai es patiktu visiem vīriešiem, kas to redz. Bet es pēc nometnes un Īsta mīlestība gaida atziņām viņai atbildu, ka tas nav svarīgākais - savam īstajam es patikšu vienalga, kā kustēšos," smaida jaunā filmas aktrise.

Viņa atzīst, ka filmā spēlēt to, kas pati nav un atveidot dziļas jūtas pret cilvēku, kuru tik tikko iepazinusi - Ivara Auziņa atveidoto varoni, nemaz nav tik viegli.

"Nav viegli nospēlēt mīlestību pret vīrieti, kuru pāris reižu esmu redzējusi. Es vēl nemaz tā īsti nezinu, kas tā mīlestība ir! Jauniešiem jau bieži liekas, ka katras tuvākas attiecības ir īsta mīlestība, bet vispār ir ļoti grūti saprast, ko nozīmē īsta mīlestība. Nevajag uztraukties - kad tā atnāks - tu to jutīsi.

Jauniešiem mīlestība ir vairāk kā pieķeršanās un apmātība. Jā, iespējams, es nevarēšu nospēlēt īstu mīlestību, bet šajā gadījumā, manuprāt, mīlestībai tādai nemaz nav jābūt - tas ir stāsts par rokzvaigzni, kuru es atviļu sievai - pretrunīgas emocijas," spriež Lingita.

To, vai Lingitai izdosies atveidot mīlestības jūtas un iekvēlināt uz tām visus klātesošos vīriešus, varēs novērtēt jau šo piektdien, 6. jūlijā, Liepājā, festivālā Summer Sound. Tur speciāli filmai Izlaiduma gads radītā popgrupa negaidīti parādīsies uz lielās skatuves, un šajā laikā tiks uzņemti kadri filmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!