Foto: Reuters/Scanpix
27 gadu vecumā mirusī britu soulmūzikas dziedātāja Eimija Vainhausa (attēlā) otrdien, 26. jūlijā, slēgtā ceremonijā kremēta, un viņas pīšļi apglabāti Goldersgrīnas kapsētā Londonā – līdzās vecmāmiņas Sintijas kapam, kura bija džeza dziedātāja.

Kā bija lūgusi viņas ģimene, ceremonijā piedalījās tikai tuvinieki un draugi, kopā aptuveni 400 cilvēki, tostarp dziedātāja Kellija Osborna, producents Marks Ronsons un viņas bijušais draugs Regs Treviss.

Lai gan bēres bija plānotas aizvadīt slepenībā, pie krematorijas bija pulcējušies arī daudzi Vainhausas pielūdzēji un fotogrāfi.

Ceremonija, kuras laikā tika lasītas lūgsnas angļu valodā un ivritā, noslēdzās ar Kerolas Kingas dziesmas So Far Away izpildīšanu - pēc Eimijas Vainhausas tēva vārdiem, šī bijusi viena no viņas meitas mīļākajām dziesmām, ko viņi abi nereti dziedājuši divatā.

Izklaides portāls Mango jau ziņoja, ka Vainhausa mirusi tika atrasta savās mājās Londonā 23. jūlijā. Viņas nāves iemesls pagaidām nav oficiāli paziņots, un toksikoloģiskās analīzes rezultāti būs zināmi ne agrāk kā pēc divām nedēļām.

Savukārt citi mūziķi, uzstājoties koncertos, velta dziesmas mūžībā aizgājušajai kolēģei. To jau izdarījuši dziedātāji Lilī Allena, Džesijs Džejs un Bojs Džordžs, kā arī īru grupa U2, kuri par godu Vainhausai koncertā Mineapolisā izpildīja dziesmu Stuck in a Moment You Can't Get Out of (tiesa, sākotnēji tā tika veltīta pašnāvību izdarījušajam grupas INXS solistam Maiklam Hatčensam).

U2. Stuck in a Moment You Can't Get Out of

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!