Foto: Publicitātes foto/Privātais ahīvs

Šā gada 2. maijā portāls "Delfi" vēstīja par dziedātājas Olgas Rajeckas apaļās jubilejas koncertu, kurā uz skatuves kāpa arī savulaik īpaši populārais "Dāmu pops" savā jaunajā sastāvā. Tajā jau daudzus gadus nedzied Maija Lūsēna, viņas vietā kolektīvā veiksmīgi iekļāvusies Raimonda Vazdika. Nākamajā dienā Lūsēna "Facebook" ierakstīja, ka aizliedz grupai izpildīt viņas komponētās dziesmas.

Tautā mīlētā dziedātāja, nu jau arī Triju Zvaigžņu ordeņa īpašniece Olga Rajecka šogad ar vērienīgu koncerttūri svin savu 60 gadu jubileju. Tūrē piedalās arī astoņdesmito gadu beigās dibinātā apvienība "Dāmu pops" – Olga Rajecka, Ieva Akuratere, Edīte Baušķeniece un Maija Lūsēna. 2007. gadā kolektīvā notika būtiskas izmaiņas – no sastāva pazuda Lūsēna un nākamajā gadā Akuratere uzaicinājusi piebiedroties dziedošo aktrisi Raimondu Vazdiku.

Kā portālam "Delfi" skaidroja Rajecka, neturpināt muzicēšanu "Dāmu popā" bijis Lūsēnas pašas lēmums, jo viņa savas reliģiskās pārliecības dēļ neatbalstīja uzstāšanos naktsklubos, gribējusi tikai lielus koncertus uz lielām skatuvēm. Rajecka ar bijušo kolēģi nekomunicē jau vairākus gadus un nemaz nealkst to darīt.

3. maijā Lūsēna internetā ievietoja "paziņojumu sabiedrībai", kurā klāsta, ka Rajecka medijos viņu apmelojusi. "Esmu pateicīga kolēģēm par kopābūšanu jaunības gados, par ierakstiem studijā, par daudzajiem nobrauktiem kilometriem, mērojot ceļu uz koncertiem visā Latvijā, par manis komponēto dziesmu atzīšanu un pieņemšanu, par manis apmelošanu no Olgas Rajeckas puses Latvijas presei par manām nodarbēm, par manis nesaprašanu radošajos plānos, jo uzskatīju, ka grupai ir noteikti radoši jāattīstās, ka grupai ir jādzied lielajās Latvijas koncertzālēs, ne tikai bāros un naktsklubos, par manis izstumšanu no grupas un par visu citu, gan labo, gan slikto. Jaunais sastāvs, protams, nav tas "Dāmu pops", tāpēc lai paliek uz dalībnieču sirdsapziņas viņu veiktās veiklās manipulācijas," vēstīja Lūsēna.

Viņai nav pieņemama Raimondas Vazdikas balss pašas komponētajās dziesmās: "Tāpēc publiski paziņoju, ka aizliedzu dziedāt manas komponētās dziesmas tādā sastāvā, kāds tas ir sludināts šodien! Tāpat uzskatu, ka arī grupa nav nekāds "Dāmu pops", tā ir pavisam cita grupa ar pavisam citu skanējumu, un sabiedrība ar tādām manipulācijām tiek maldināta un mānīta," uzskata 65 gadus vecā Lūsēna.

"Delfi" vērsās pie Olgas Rajeckas un Ievas Akurateres ar jautājumu, kā mākslinieces vērtē savas bijušās kolēģes veto. Jubilāre Rajecka skaidro: "Lūsēnas rakstītās divas dziesmas mēs nedziedam, mums ir ļoti plašs repertuārs, jo visām ir daudz skaistu dziesmu uzrakstīts. Mums ir radošs, sirsnīgs, patiess dāmu kolektīvs, ar kuru ir prieks kopā būt," viņa teic un piebilst, ka Vazdika ir ļoti talantīga un attiecības grupā ir laimīgas, bez problēmām.

Savukārt Ieva Akuratere atzīmē, ka "Dāmu popa" repertuārā bijušas apmēram četras dziesmas: "Skaistas, maigas, par mīlestību un gaismu. Tagad Olgas lieliskajos jubilejas koncertos "Dāmu pops" nedzied nevienu no Maijas dziesmām, tā ka viss ir kārtībā," saka māksliniece. Arī grupas hitu popūrijs piedzīvojis jaunu aranžiju un Lūsēnas dziesmu vietā tagad skan Vazdikas populārais gabals "Apsoli man neko".

Abas dziedātājas Maijai Lūsēnai vēl visu to labāko.
Jau vēstīts, ka "Dāmu pops" Rajeckas jubilejas tūres ietvaros šovasar uzstāsies daudzviet Latvijā – Rojā, Liepājā, Jēkabpilī un citviet, bet 24. augustā lēdijas pieskandēs Dzintaru koncertzāli.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!