Foto: AP/Scanpix

Jau kopš savas Bangerz tūres sākuma šā gada februārī izaicinošā dziedātāja Mailija Sairusa parādās daudzu viņas apmeklēto valstu laikrakstu un portālu virsrakstos. Iemesls ir vienkāršs - viņas nekautrie izgājieni šokē cilvēkus visur, kur jaunā popdīva dodas.

Kamēr vienā vietā sanākušie fani sajūsmināti spiedz, viņai jājot uz milzu hotdoga vai aizrautīgi skūpstot kādu brīvi izraudzītu koncerta apmeklētāju, kādā citā pilsētā pikantākos brīžus Sairusa sagādājusi, uzstājoties apakšveļā.

Tomēr "HuffingtonPost.com" norāda, ka viņa tiek nepelnīti saukta par neķītrāko mūziķi popmūzikas industrijā. Daudzas citas ir nepelnīti nenovērtētas.

Tā, piemēram, Lady Gaga regulāri mēdz izģērbties tieši uz skatuves un visu fanu acu priekšā pat nomainīt vienu kostīmu pret nākamo.

Savukārt popa karaliene Madonna 2012. gada MDNA tūrē iekļāva striptīzu kā labdarības formu. Dziedātāja aicināja mest naudu uz skatuves, kamēr viņa pati pamazām atbrīvojās no drēbēm. Iegūtie līdzekļi pēcāk esot novirzīti labdarībai.

Arī izbijusī superzvaigzne Britnija Spīrsa papildus publicitātes iegūšanai jau savā 2011. gada Femme Fatale tūrē izmēģināja klēpja dejas izpildīšanu kādam no zāles izvēlētam laimīgajam.

Savukārt savā Lasvegasas šovā viņa ir progresējusi - no fanu vidus izvēlēts pielūdzējs var kļūt par Britnijas "seksa rotaļlietu". Viņam vai viņai tiek aplikta kaklasiksniņa, un zvaigzne savu fanu pastaidzina pa skatuvi, pa laikam viņam maigi uzšaujot ar pātadziņu.

Neko daudz no savām konkurentēm neatpaliek arī dziedātāja Rianna, kura neaprobežojas ar klēpja dejas izpildi, bet no zāles izraudzītam fanam sniedz patiešām neaizmirstamu šovu. Viņa to sākotnēji nogulda un liek glāstīt sevi, bet pēcāk virs viņa vai viņas izpilda erotisku deju.

Ar radošu piegājienu klēpju dejām piegājusi arī Nikija Mināža. Viņas izraudzītie upuri līdz ar popzvaigznes deju saņem arī pavadošās grupas dalībnieku roku glāstus pār visu ķermeni.

Kritiķi arī norāda, ka Sairusa iedvesmu savam uznācienam uz hotdoga visticamāk ir iedvesmojusies no Keitijas Perijas. Viņa jau 2008. gada MTV Eiropas balvu pasniegšanā sēdējā uz banāna, vienlaikus pamācot daiļā dzimuma pārstāves: "Meitenes, nav svarīgi, cik liels ir banāns, bet gan kā jūs uz tā sēžat."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!