Dziedātāja Marija Naumova pagājušajā nedēļā sniedza interviju TV3 interneta portālam, kurā skaidroja savu attieksmi pret Krievijas iebrukumu Ukrainā. Kāds fragments no intervijas ātri vien krita soctīklu lietotāju nežēlastībā. Naumova portālam "Delfi" skaidro, ka tikusi pārprasta, tomēr negrasās iesaistīties informācijas karā.

Intervijā TV3 dziedātāja izteicās, ka "tās ir lielas politiskas spēles, par kurām mēs, vienkāršie cilvēki, nekad neuzzināsim patiesību" un "tas viss ir ir tāds liels, liels teātris".

Sociālajos tīklos, īpaši tviterī, lielu popularitāti guvis Krista Šuškeviča ieraksts, kurā viņš vēsta, ka latviešu mākslinieku centieni kara jautājumā ieņemt vidusceļu visbiežāk izgāžas. Publiskotais intervijas fragments lavīnveidā gāzās pār Mariju Naumovu, lai gan viņa kopš kara pirmajām dienām sevišķi aktīvi palīdz kara bēgļiem un arī ievainotajiem.

Naumova portālam "Delfi" saka: "Karš nav teātris, tur postījumi ir neaptverami, ciešanas ir skaudras un nāves ir īstas. Lielā politika ir teātris, bet cieš īsti cilvēki, tāpēc sabiedrībai vajag saliedēties un sniegt palīdzīgu roku Ukrainas iedzīvotājiem. Neiesaistāmies informatīvajos karos, visu spēku un enerģiju veltām palīdzībai ukraiņiem. Līdzcietības, cilvēcības, demokrātisku vērtību vārdā. Vai kaut vai tādēļ, ka viņu vietā varējām būt arī mēs," skaidro māksliniece.

Viņa arīdzan publiskojusi videovēstījumu, kurā stāsta par savas ģimenes pieliktajām pūlēm, palīdzot karā cietušajiem.

Šobrīd no kara šausmām ar Naumovas, viņas ģimenes un domubiedru atbalstu no karadarbības zonas izvesti vairāk nekā astoņi tūkstoši cilvēku. Atbalsts ukraiņiem turpinās, ievainotājiem cilvēkiem tiek meklēta un sniegta medicīniskā aprūpe Eiropā, tostarp Latvijas slimnīcās. Naumova aicina visus iesaistīties un palīdzēt savu iespēju robežās.

Kā zināms, Krievija 24. februārī sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši". Starptautiskā Krimināltiesa uzsākusi izmeklēšanu par situāciju Ukrainā.

Palielinās civiliedzīvotāju upuru skaits, kā arī bēgļu plūsmas. Pēc ANO aprēķiniem, bēgļu gaitās devušies vairāk nekā 6,5 miljoni Ukrainas iedzīvotāju; Latvijā patvērumu raduši vairāki tūkstoši bēgļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!