Foto: Mango

Aptuveni pirms nedēļas dziedātājs un aktieris, grupas Tumsa solists Mārtiņš Freimanis (attēlā) piedzīvojis trīs nemierpilna dienas, meklējot savu četrkājaino mīluli – kaķi Tīkliņu, kurš negaisa laikā bija izkritis pa logu un pazudis.

Piektdienas vakarā Freimanis atgriezies no koncerta, bet nav pamanījis, ka viņa kaķis, ko pats mūziķis un viņa draugi mēdz dēvēt par Tikiju, nav mājās.

"Man ir liels dzīvoklis, un viņš vienmēr ir kaut kur ielīdis. Nākamajā dienā redzēju, ka Tikija trauciņš nav izēsts, tāpēc sāku uztraukties. Meklēju viņu, bet Tikijs neatsaucās," žurnālam Kas Jauns par saviem pārdzīvojumiem stāstījis Freimanis.

Mūziķis atcerējies, ka tajā liktenīgajā vakarā viens no dzīvokļa logiem palicis atvērts. "Zinu, ka Tikijam ļoti patīk sēdēt uz palodzes. Acīmredzot viņš bija izkāpis ārā uz palodzes, bet vējš aizcirtis logu ciet," skaidrojis mūziķis.

Trīs dienas Freimanis pavadījis pazudušā mīluļa meklējumos, klīstot pa apkārtni un saukdams: "Tiki, desu gribi?" Galu galā savu kaķi dziedātājs atradis Latvijas Universitātes saimniecības daļas pagalmā - Tīkliņš bijis uzrāpies uz garāžas skārda jumta.

"Lēkt lejā viņš gan vairs neriskēja, jo pietika laikam ar kritienu no ceturtā stāva. Man ļoti palīdzēja universitātes saimniecības daļas darbinieki, kas atnesa kāpnes, un mēs kopīgi dabūjām Tīkliņu lejā," notikušo atceras Freimanis.

Pēc ierašanās mājās kaķis ne soli nav atkāpies no saimnieka un dienu pavadījis gultā, bet pats mūziķis atklājis, ka šis nav pirmais Tīkliņa lidojums no ceturtā stāva - savulaik kaķēns lēcis līdzi baložiem, bet toreiz ticis cauri tikai ar izbīli, jo piezemējies ceriņu krūmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!