Foto: Vida Press/Privātais arhīvs
Slavenās dziedātājas Meraijas Kerijas vecākā māsa vērsusies tiesā Ņujorkā ar iesniegumu pret mākslinieci, ziņo raidsabiedrība BBC.

Meraijas Kerijas vecākā māsa Elisona Kerija vērsusies ASV tiesā ar prasību dziedātājai samaksāt viņai kompensāciju 1,2 miljonu ASV dolāru apjomā par "milzīgām emocionālām ciešanām", ko Elisonai sagādājušas piezīmes Meraijas izdotajā memuāru grāmatā.

50 gadu vecās Kerijas memuāri nāca klajā pērnā gada septembrī, un grāmatā aprakstīta arī dziedātājas bērnība, attiecības ar radiniekiem. Grāmatā dīva vēsta par savas vecākās māsas Elisonas nepatīkamo uzvedību, tostarp apgalvo, ka viņa Meraiju pakļāva riskam kļūt par prostitūtu 12 gadu vecumā.

Elisona Kerija uz divām lapām iesniegumā izklāstījusi, ka Meraijai nav nekādu pierādījumu, kas pamatotu "šos nopietnos apvainojumus". Sieviete uzskata, ka grāmatā viņa ir pazemota un apmelota, tāpēc prasa kompensāciju par ciešanām, ko sagādājusi šī "bezsirdīgā, ļaunā, atriebīgā un nicinošā pazemošana".

Tāpat māsa uzskata, ka dziedātāja izmanto savu statusu sabiedrībā, jo memuāri satur informāciju, kas vēlāk pārvēršas sensacionālos virsrakstos masu medijos un tādējādi veicina grāmatas pārdošanu. Elisona vēsta, ka ir piedzīvojusi smagu bērnību, kas novedusi viņu līdz depresijai, un arī pašas bērni no viņas ir novērsušies. Monetizējot memuāru nodarīto skādi, Elisona lūdz no Meraijas piedzīt 1,2 miljonus ASV dolāru kā kompensāciju par ciešanām.

Meraija Kerija memuāros Elisonu nosaukusi par "dziļi ievainotu cilvēku", taču pagaidām nav sniegusi komentārus par tiesā iesniegto prasību par kompensāciju.

Meraijas Kerijas vecāki izšķīrās, kad viņa bija pavisam maziņa. Meraija un vecākais brālis palika dzīvot kopā ar māti, taču māsa Elisona pārcēlusies pie tēva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!