Foto: Vida Press
2018. gada 28. aprīlī pasauli pāršalca vēsts – miris viens no populārākajiem popmūzikas dīdžejiem, Zviedrijā dzimušais DJ Avicii. Viņam bija tikai 28 gadi. Tagad Stokholmā atklāts muzejs, kas interesentiem piedāvā ieskatu viņa privātajā teritorijā.

Dīdžejs Avicii – īstajā vārdā Tims Berglings – uzauga Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā. Vēlāk viņš kļuva par vienu no pasaules lielākajām deju mūzikas zvaigznēm. Viņam bija 28 gadi, kad puisis 2018. gadā atņēma sev dzīvību viesnīcā Maskatā, Omānā. Tikai pēc tam tika atklāts, ka Avicii daudzus gadus cieta no garīgās veselības traucējumiem un apreibinošo vielu atkarības.

Tagad Stokholmā ir atklāts muzejs, kurā fani var paviesoties itin kā sava elka dzīvē. Tajā ir kopēts viņa privātās istabas interjers un arī mazā studija mājās. Tiesa, šīs telpas ir tīras un kārtībā, jo īstās bijušas mūžīgā bardakā un pat netīrībā, to nav noliedzis arī nelaiķa tēvs Klāss Beglings: "Tik tīrs, kā šeit ir, nebija nekad; agrāk bija liela cūcība," par dēla istabām teic viņš.

Interaktīvajā muzejā aplūkojama arī Avicii istaba viņa Losandželosas mājās, kur samiksēts viņa slavenais hits "Levels". Istabā var redzēt, ka puisim patika lasīt grāmatas par Hariju Poteru, spēlēt "Warcraft" videospēles, klausīties Tomu Džonsu un Bēthovenu.
Kā zināms, Avicii savu dzīvi beidza 28 gadu vecumā pirms četriem gadiem. Jau 2012. gadā viņam tika konstatēts alkohola veicināts pankreatīts, vēlāk atklājās vairākas mentālas saslimšanas. Avicii tiek uzskatīts par viens no talantīgākajiem dīdžejiem pēdējās desmitgades laikā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!