Foto: RIA Novosti/Scanpix

Trešdien, 19. martā, apaļu jubileju atzīmē viens no populārākajiem Krievijas estrādes māksliniekiem Valērijs Ļeontjevs (attēlā centrā), kura parādīšanās uz skatuves reti kuru spēj atstāt vienaldzīgu.

Mazais Valērijs pasaulē nāca mazā ciematiņā Komi Republikā veterinārārstu-briežu audzētāju ģimenē. Viņa sapnis bija kļūt par okeonologu, bet ģimenes materiālais stāvoklis neļāva to īstenot.

Kādu laiku puisis nezināja, ar ko dzīvē nodarboties, un izmēģināja visdažādākos darbiņus, starp kuriem bija arī raušanās ķieģeļu rūpnīcā un piena pārstrādes fabrikā un pastnieka darbs, bet jau 1972. gada 9. aprīlī viņš sniedza savu pirmo solokoncertu Vorkutas Ogļraču un celtnieku kultūras namā.

Ļeontjeva slavas vilnis sākās aizvadītā gadsimta astoņdesmitajos gados, bet arī vēlākajās desmitgadēs viņam izdevies saglabāt popularitāti, un tā izplēnēt sāka tikai jaunās tūkstošgades sākumā.

Viņš ir ierakstījis vairāk nekā 30 albumus, saņēmis neskaitāmas balvas un atzinības, presē dēvēts par "padomju estrādes megazvaigzni" un leģendu, bet astoņdesmito gadu beigās Indijā viņš tika pieteikts kā "krievu Maikls Džeksons".

Ļeontjevs savas uzstāšanās veido kā krāšņus šovus - viņa tērpi un priekšnesumu horeogrāfija gan tiek pretrunīgi vērtēta, tomēr vienaldzīgo ir maz.

Tiesa, sekojot daudzu citu Krievijas šovbiznesa zvaigžņu piemēram, arī Ļeontjevs vēlējies saglabāt mūžīgu jaunību ar plastiskās ķirurģijas palīdzību - lai gan viņš patiesi izskatās jaunāks par saviem gadiem, vīrieša seja ir praktiski nekustīga un savulaik Krievijas presē pat parādījās ziņas, ka daudzo operāciju dēļ dziedātājs var zaudēt redzi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!