Foto: LETA
Mākslinieks Arstarulsmirus, kuru pirms daudziem gadiem Latvija iepazina kā reperi Gustavo, paziņojis, ka 14. jūlijā klajā nāks video dziesmai "Mums vajag atpakaļ Gustavo". Mūziķis portālam "Delfi" skaidroja, vai tiešām nomainījis savu skatuves vārdu.

"Mēs izziņojam darba uzsākšanu jaunam Gustavo albumam un grāmatai ar Gustavo tekstiem. To visu mēs nosvinēsim koncertā 26. novembrī," no skatuves hiphopa festivālā "Straume" teica mākslieks.

Lūgts precīzēt, vai tiešām viņš nomainījis ilggadējo skatuves vārdu Arstarulsmirus atpakaļ uz Gustavo, mūziķis šīs bažas noraida, pavēstot ka Gustavo aktivitātes ir projekts: "Arstarulsmirus paliek kā pamatvārds, Gustavo – projekts. Turpmāk būs divi muzikāli projekti un uzstāšos ar dažādiem repertuāriem. Būs gan Arstarulsmirus, gan Gustavo," viņš skaidro portālam "Delfi".

44 gadus vecais mūziķis tiek uzskatīts par vienu no repa un hiphopa "pionieriem" Latvijas mūzikas arēnā. Viņš dzimis Rīgā 1978. gadā kā Gustavs Butelis un daudzus gadus uzstājās kā Gustavo, taču 2012. gadā vārdu mainīja uz Arstarulsmirus Arsujumfus Tarus. Mākslinieks pirms desmit gadiem izteicās, ka tas mainījis viņa radošo identitāti un iezīmējis jaunu cēlienu dzīvē, ļaujot savus klausītājus uzrunāt daudz dziļāk. Izmaiņas notikušas arī paša personības iezīmēs un raksturā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!