Foto: DELFI

Šovā Okartes skatuve īpašu popularitāti ieguvušais jaunais mūziķis Oskars Deigelis (attēlā) piektdien, 13. jūlijā, atvadīsies no saviem atbalstītājiem, lai uz visiem laikiem pamestu populārās mūzikas lauciņu. Jau gada nogalē viņš iecerējis doties uz ASV, kur uz nenoteiktu laiku pievienosies kristiešu kopienai.

"Esmu sapratis, ka savā dzīvē neeju to ceļu, kuru pats vēlētos. Esmu kristietis un jau sen vēlējos atdot savu dzīvi Dievam visā pilnībā. Tāpēc paziņoju, ka visi mani koncerti pēc piektdienas, 13. jūlija, uzstāšanās bārā Just ir atcelti. Piektdien muzikāli atvadīšos no atbalstītājiem, un esmu iecerējis doties prom no Latvijas, lai garīgi izaugtu attiecībās ar Dievu.

Mans mērķis ir doties uz Ameriku, lai, iespējams, mācītos kristīgajā skolā un kalpotu kristiešu kopienā. Došos prom apmēram uz gadu, varbūt palikšu ilgāk. Es pametu visu, ko esmu darījis līdz šim, jo nejūtu tajā savu dzīves piepildījumu," sarunā ar DELFI Izklaide negaidītos jaunumus atklāj Oskars.

Jau maziņš ticējis Dievam

Jaunā mūziķa lēmumu nevar uzskatīt par pēkšņu un negaidītu - Oskars jau labu laiku sirdī apzinājies, ka kam tādam jānotiek, tikai nav mācējis sev atbildēt uz jautājumu, kad tas notiks. Nu viņš ir strikti izlēmis spret šo soli pretī lielajām pārmaiņām.

Jaunā mūziķa fani pamanījuši, ka Oskars, kurš iepriekš bija aktīvs sociālo tīklu lietotājs, tagad no tiem pazudis. Puisis izdzēšanos no sociālajiem portāliem skaidro kā sākumu tam, lai atslēgtos no ikdienas dzīves. Zināma loma Oskara pēkšņajā dzīves pavērsienā ir dalībai Okartes šovā.

"Jau maziņš ticēju Dievam, protams, ticība bija naivāka, tāda tiekšanās pēc kaut kā. Savos 19 dzīves gados esmu piedzīvojis daudz, arī brīnumus.  Pēdējais gads bija ļoti spēcīgs visādā ziņā.

Tieši Okartē manī daudz kas notika. Mēs visi esam grēcinieki, un es apzinos, ka visas Latvijas priekšā darīju daudz sliktu lietu - dzēru, lamājos. Kopš Okartes nebiju aizgājis līdz dievkalpojumam, un es nemēģinu sevi attaisnot.

Un tad es to sajutu - neviens mani nemudināja, es neesmu iestājies nekādā sektā, kā citiem varbūt liekas. Tas bija kā zibens spēriens no skaidrām debesīm - mani neviens nav piespiedis izdarīt šo izvēli," atklāsmi skaidro Oskars.

"Dievs ir mani uzrunājis, un es to jūtu"

Pēc atvadu koncerta Oskars vēl vairākus mēnešus uzturēsies tēvzemē, tiesa, viņš atturēsies no aktīvas koncertdarbības. Pašlaik talantīgais puisis vada kristīgo nometni bērniem un iecerējis vienotībā ar Dievu pavadīt arī atlikušo vasaru, lai gada nogalē dotos uz Ameriku pretī saviem sapņiem.

"Dievs ir mani uzrunājis, un es to jūtu. Ja citi uzskata, ka esmu stulbs - lai jau viņi tā domā! Sava lēmuma sakarā esmu saņēmis jau daudz pārmetumu no draugiem un tuviniekiem, bet no tā neatkāpšos," uzsver Oskars.

Viņš atklāj, ka pat paša ģimenē, lai gan tā ir ticīga, valda domstarpības attiecībā uz viņa lēmumu, bet puisis samierinājies ar to, ka visiem tāpat nekad neizpatiksi.

"Mans mērķis nav kādam kaut ko pierādīt. Es ticu ne tikai ar sirdi, bet arī ar prātu. Jūtu, ka Dievs mans liek to darīt un paļaujos uz viņu. Ja arī es savā izvēlē kļūdīšos - esmu tikai cilvēks," skaidro talantīgais puisis.

Viņš nevēlas saukt sevi par piederīgu konkrētai konfesijai - puisis kristīts kā luterānis, apmeklē baptistu baznīcu un uzskata, ka konfesijas nav nozīmes - galvenais ir iet pie Dieva caur kristietību.

Oskars kādreiz nākotnē plāno atgriezties mājās, un arī no mūzikas viņš pilnībā nepazudīs, tikai puisis turpmāk darbosies vien kristīgajā žanrā, veltot dziesmas Dievam. "Tie, kam patīk mana mūzika, jau tāpat varēs turpināt klausīties, tikai dziesmu vēstījums būs cits," skaidro pazīstamais mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!