Ceturtdienas, 12. jūlija, agrā rītā Vecrīgā pie Bastejkalna nepatīkamā situācijā nonācis grupas Riči solists Kaspars Sunītis (attēlā) – ap pulksten sešiem no rīta viņam izcēlies konflikts ar taksometra šoferi, kura rezultātā abas konfliktā iesaistītās puses tika aizturētas.

Konflikts izcēlies, kad Sunītis no rīta kopā ar draugu pēc dzimšanas dienas svinībām devušies mājās un izsaukuši taksi. Taksometra šoferis ir pieprasījis nepamatoti augstu samaksu par pakalpojumu, lai Kaspars varētu nokļūt no centra mājās.

Puisis atteicies maksāt pieprasītos 25 latus, jo parasti tas izmaksā tikai aptuveni piecus latus, bet šoferis reaģējis agresīvi un, kā DELFI Izklaidi informēja Riču runasvīrs Kaspars Pudniks, iesitis dziedātājam pa "galvas rajonu".

Izvairoties no uzbrukuma, Kaspars izkāpis no mašīnas, taču agresīvais krievu tautības taksometra šoferis viņam sekojis, lai turpinātu konfliktu. Kasparam nācies aizsargāties, pašaizsardzības rezultātā izcēlās kautiņš, un taksometra šoferis krītot sasitis auto priekšējo lukturi. 

"Par laimi, netālu bija pašvaldības policijas darbinieki, kuri laicīgi izbeidza konfliktu un tajā iesaistītos nogādāja Valsts Policijas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Pēc paskaidrojumu sniegšanas pulksten 14 visas konfliktā iesaistītās puses tika atbrīvotas," informē Pudniks.

Taksometra šoferis neatzīst, ka ir apzināti uzsācis kautiņu ar mazliet iereibušu klientu iedzīvošanās rezultātā un pieprasa no Kaspara 500 latus kā kompensāciju par sasisto auto lukturi, kas, pēc Riču aplēsēm, maksājot vien aptuveni 30 latus.  

"Kaspars notikušo ļoti pārdzīvo, jo nekad līdz šim nebija nonācis tik bīstamā situācijā, kad viņam ir uzbrukts. Smagu miesas bojājumu nevienai no pusēm nav! Paldies Dievam!" ar salīdzinoši veiksmīgo konflikta iznākumu apmierināti ir grupas pārstāvji.

Krimināllieta netikšot ierosināta, kas Riču ģimenei liek domāt, ka taksometra šoferis šādi rīkojies apzināti un, visticamāk, ne pirmo reizi. Arī Kaspars nevēloties iesaistīties šīs lietas turpināšanā un visticamāk prasību tiesā par uzbrukumu necels.

Rīgas reģiona policijas pārvaldes versija

Tiesa, Rīgas reģiona policijas pārvaldes sociālajos tīklos publicētā informācija krietni atšķiras no Riču ģimenes izplatītās versijas – policijas pārstāvji vēsta, ka Basteja bulvārī kādam 1987. gadā dzimušam vīrietim strīds ar taksistu izcēlies, jo taksometra vadītājs atteicās savā automašīnā uzņemt sešus pasažierus.

Automašīna tik daudz pasažieru pārvadāšanai nav bijusi piemērota, bet iereibušais klients uzsācis konfliktu un tā laikā vairākas reizes iesitis pa automašīnu, izsitot vienu no lukturiem, kā arī sabojājot automašīnas durvis.

Notikuma vietā agresīvo vīrieti aizturējuši Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, kas vēlāk viņu nodeva Valsts policijai, un par mantas tīšu bojāšanu sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!