Foto: Vida Press

Ceturtdien, 14. jūnijā, Krievijā tika dots starts 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram. Krāšņajā futbola četrgades svētku atklāšanas ceremonijā Maskavā izcelties pamanījies britu popmūziķis Robijs Viljamss – viņš uzstāšanās laikā parādījis vidējo pirkstu.

Robijs atklāšanas ceremonijā Lužņiku stadionā izpildīja vairākus savus hitus, bet mulsinošais žests parādīts viņa šova izskaņā, vēsta izdevums "Variety". Viljamss pagriezies pret kameru un žigli parādījis vidējo pirkstu.

Tiek vēstīts, ka incidents noticis dziesmas "Rock DJ" laikā. Viljamss skaņdarba oriģinālos vārdus aizstājis ar frāzi "es to izdarīju par brīvu", kas izskanējusi mirkli pirms vidējā pirksta parādīšanas.

Lieki teikt, ka mūziķa rupjais žests nav palicis nepamanīts. To televīzijas tiešraidē redzējuši miljoniem cilvēki visā plašajā pasaulē, un ļaudis sociālajos tīklos pēcāk steiguši nosodīt dziedātāju, kā arī pauduši neizpratni, kāpēc vispār viņš šādi rīkojies un ko ar to vēlējies pateikt.

Telekanāls "Fox" vēlāk pat izplatījis publisku paziņojumu, kurā atvainojies par notikušo un norādījis – "tā kā tā bija tiešraide, mēs nevarējām zināt, kas notiks Robija Viljamsa uzstāšanās laikā".

Tiesa, Robijam netrūkst arī aizstāvju. Kamēr vieni viņu nosodījuši un lamājuši, otri slavējuši un Viljmsa žestam pat piešķīruši politisku nozīmi.

Pats Viljamss gan par savu uzvedību nekādus komentārus nav sniedzis, un arī viņa pārstāvji pagaidām klusējuši.

Pasaules kausa atklāšanas šovā bez Viljamsa uzstājās arī operdīva Aīda Garifuļina un divkārtējais Pasaules kausa ieguvējs, brazīlietis Ronaldo.
Foto: Vida Press

Jāatzīmē, ka futbola svētku gaidās vairākos Krievijas medijos izskanēja aicinājums neatļaut Robijam uzstāties ceremonijā. Krieviju savulaik ļoti saniknoja mūziķa hits "Party Like A Russian", kurā šīs nācijas bagātnieki tiek attēloti kā izšķērdīgi ļautiņi, kas vēlamo panāk ar kriminālām metodēm.

Savukārt 2017. gada rudenī Viljamss negaidīti atcēla tūres "The Heavy Entertainment Show Tour" trīs pēdējos Eiropas koncertus, kas bija paredzēti Krievijā, un uzstāšanos konkursā "Jaunais Vilnis". Par atcelšanas iemeslu toreiz tika minēts dziedātāja veselības stāvoklis, bet kuluāros mēļoja, ka tas saistīts ar Viljamsa koncertu īpašajiem viesiem, kas bija populārā britu grupa "Erasure". Augusta beigās "Erasure" mūziķi paziņoja, ka viņiem atteikta Krievijas vīza, bet dažas dienas vēlāk Viljamss atcēla koncertus Krievijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!