Foto: Reuters/Scanpix
Daudzu slavenu ļaužu dzīves apvij dažādi mīti un leģendas. Visbiežāk konspirāciju teorijās iepīti tiek mirušie, bet reizēm aizdomu ēna krīt arī pār dzīvajiem – kā tas noticis gadījumā ar kanādiešu izcelsmes dziedātāju Avrilu Lavinju (attēlā).

Lavinjas vārds pie pasaules šovbiznesa debesīm spilgti iemirdzējās 2002. gadā, kad iznāca viņas debijas albums "Let Go". Lai gan sākums šķita cerīgs un pirmajos karjeras gados dziedātājas vārds regulāri atradās mūzikas topu augšgalos, laika gaitā viņas popularitāte pamazām izplēnēja.

Kad Lavinja gozējās slavas zenītā, atpazīstamība gāja roku rokā ar iekulšanos dažādos skandālos, intrigās un baumās. Savukārt pēdējos gados viņa vispār vairījusies no saviesīgu pasākumu apmeklēšanas un parādīšanās starmešu gaismās.

Globālajā tīmeklī jau kādu laiku klīst pretrunīgi vērtēta konspirācijas teorija, kas pēdējā laikā uzvirmojusi ar jaunu sparu – Avrila Lavinja pirms daudziem gadiem esot nomirusi. Iespējams, viņa izdarījusi pašnāvību, atsaucoties uz sazvērestības teoriju, vēsta izdevums BBC.

Pastiprinātu sociālo tīklu lietotāju un mediju ievērību izpelnījies blogs "Avril Esta Morta", kurā teikts – dziedātāja pirms daudziem gadiem esot nomirusi un viņu aizstājusi izskata līdziniece.

2003. gadā aizsaulē devās Lavinjas vectēvs, un konspirācijas teorija vēsta, ka dziedātāja nav spējusi tikt galā ar zaudējuma sāpēm – sērojot par tuvinieka nāvi, viņa neesot spējusi sadzīvot ar pastiprināto mediju un sabiedrības uzmanību, vēsta izdevums "Mirror".

Tiesa, Avrilas ierakstu kompānijai nav bijis pa prātam, ka viņu slaucamā "naudas govs" zaudēta, tāpēc atrasts labs risinājums – dziedātājas vietā gluži vienkārši stājusies viņas izskata dubultniece.

Kad 2007. gadā iznāca Lavinjas trešais albums "The Best Damn Thing", viņas vietā starmešu gaismās esot sākusi gozēties meitene vārdā Melisa Vandella, kura mats matā izskatījusies kā Avrila.

Teorijas autori norādījuši, ka 2007. gadā krasi mainījies Avrilas stils – tas esot kļuvis daudz meitenīgāks. Tāpat dziedātāja pēkšņi pret fotogrāfiem un žurnālistiem esot sākusi izturēties draudzīgi un bijusi atvērta sarunām.

Savukārt acīgākie fani arī piefiksējuši, ka Avrilas dubultniecei Melisai esot dzimumzīmītes, kādu dziedātājai nekad neesot bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!