Foto: Vida Press
Amerikāņu rokgrupa "Pearl Jam" bijusi spiesta atcelt trešdien, 20. jūlijā ieplānoto koncertu Austrijas galvaspilsētā Vīnē – grupas solistam Edijam Vederam ir rīkles problēmas un pazudusi balss, vēsta medijs "Page Six".

57 gadus vecais dziedātājs pazaudējis balsi – tas noticis pēc grupas iepriekšējā koncerta Parīzē, teikts "Pearl Jam" paziņojumā faniem, kuri gaidīja uzstāšanos Vīnē.

"Ārkārtas apstākļu dēļ mūsu pēdējā pieturvietā Parīzē – tur bija karstums, putekļi, ugunsgrēku dūmi – Eda Vedera kakls ir sabojāts. Viņš ir apmeklējis ārstus un ārstējies, taču pagaidām viņa balss saites nav atguvušās," teikts paziņojumā par nākamā koncerta atcelšanu.

Grupasbiedri skaidro, ka Veders nav vēlējies Vīnes koncertu atcelt un gribējis uzstāties, taču tas nav iespējams, jo balss ir pazudusi. "Šis ir nežēlīgs un šausmīgs laiks," par karstuma vilni Eiropā pauž mākslinieki un skaidro, ka naudu par iegādātājām biļetēm visi var saņemt atpakaļ.

Nav skaidrs, cik ilgs laiks paies, līdz Veders savu balsi varētu atgūt. "Pearl Jam" fani komentāros internetā savam elkam vēl iespējami ātrāku atveseļošanos.

Šī gada sākumā grupai gandrīz nācās atcelt arī koncertu Oklendā, Kalifornijā, – "Pearl Jam" bundzinieks Mets Kamerons sasirga ar Covid-19. Taču uzstāšanos izglāba kāds 18 gadus vecs rūdīts grupas fans, piesakoties nospēlēt repertuāra bungu partiju; grupa tam arī ļāva notikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!