Foto: AFP/Scanpix/LETA
Bruklinā, Ņujorkā, sākusies tiesas prāva pret seksuālos noziegumos apsūdzēto mūziķi R.Kelliju, ziņo ASV mediji.

Amerikāņu R&B mūzikas zvaigzne R.Kellijs (R Kelly) stājies tiesas priekšā saistībā ar 13 apsūdzībām seksuālos noziegumos pret mazgadīgām personām, tostarp izvarošanas epizodēm, kā arī kukuļdošanā. Dažas no apsūdzībām ved uz 20 gadus seniem notikumiem; mākslinieks visas apsūdzības jau iepriekš noraidījis kā nepatiesas. Tomēr, ja viņa vaina tiek pierādīta visos inkriminētajos noziegumus, Kellijam draud par vairākas desmitgades ieslodzījumā.

Mūziķis, kura īstais vārds ir Roberts Silvestrs Kellijs, kopš 2019. gada atrodas pirmstiesas apcietinājumā, un nu sākusies prāva. Bruklinas tiesa šobrīd uzklausa liecinieces.

Pirmā liecināja šobrīd 28 gadus vecā Džerhonda Peisa, kura bija mūziķa daiļrades pielūdzēja. Viņa stāsta, ka 2009. gadā, kad viņai bija 17 gadu, Čikāgā noticis dzimumakts bez viņas piekrišanas. Dienā, kad abi pirmo reizi nodarbojās ar seksu, sieviete atklājusi savu patieso vecumu, taču Kellijs viņai teicis: "Saki visiem, ka tev ir 19 gadu, bet uzvedies kā 21 gadu veca".

54 gadus vecajam R.Kellijam tiek arīdzan izvirzītas apsūdzības ilgstošā shēmā, kurā viņš vervējis sievietes un nepilngadīgas meitenes seksam. Mūziķa advokāte Nikola Bekere savā runā vēstīja, ka iespējamie upuri ir sākotnēji piekrituši seksam, bet vēlāk kļuvuši "nežēlīgi". Proti, lielākā daļa šo meiteņu bijušas Kellija fanes, kurām paticis sabiedrībā padižoties, ka viņas ir vai ir bijušas kopā ar zvaigzni.

Tiesā arī izskanēja, ka dziedātājs izmantojis miesassargus, šoferus, advokātus un grāmatvežus, lai slēptu savus iespējamos noziegumus. Tāpat izskanēja, ka Kellijs fotografējis un filmējis seksu ar meitenēm, bet vēlāk draudējis publiskot šos materiālus.

Uzklausot liecinieču teikto, "Grammy" balvu ieguvušais mākslinieks tiesas sēdē ieradies pelēkā uzvalkā un purpursārtā kaklasaitē, un sēdējis klusēdams, noliecis galvu. Paredzams, ka prāva pret mūziķi varētu noslēgties pēc mēneša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!