Foto: DELFI

Grupas "Prāta vētra" buņģierim Kasparam Rogam pagātnē bijis gan pašnāvības mēģinājums, gan vērā ņemama pieredze ar narkotiskajām vielām, atsaucoties uz jauno grāmatu "Meklējot vienam otru", fragmentus izceļ žurnāls "Kas Jauns".

Nupat klajā laista Alīnas Katrānes-Šilingas grāmata par "Prāta vētras" mūziķu dzīvi un iekšējiem pārdzīvojumiem. Izdevums "Kas Jauns" īpašu uzmanību pievērsis materiāliem par grupas bundzinieka Kaspara Rogas košo pagātni – viņš grāmatā dalījies ar skaudrām atklāsmēm.

Piemēram, agrā jaunībā, kad viņš bija kopā ar Aiju Auškāpu, Roga reāli mēģinājis izdarīt pašnāvību brīdī, kad Aija aizbraukusi studēt uz Vāciju un viņš kritis izmisumā. Roga esot sadzēries visas mājā atrastās tabletes, bet tad piedzīvojis negaidītu mirkli – viņš sapratis, ko ir izdarījis, pielēcis kājās, izdzēris litriem ūdens, lai izraisītu vemšanu. Šis notikums Rogam licis novērtēt dzīvības dievišķo vērtību, pausts jaunajā grāmatā.

Tāpat grāmatā Kaspars Roga vaļsirdīgi runā par narkotikām savā dzīvē, proti, līdz 29 gadu vecumam mūziķis izmēģinājis pilnīgi visas narkotikas, atskaitot intravenozi ievadāmās. Viņš lietojis gan halucinogēnās sēnes, gan kokaīnu. "Es nonācu līdz stadijai, kad vakaru mērīju no viena celiņa līdz nākamajam, bet viss pārējais – dejas, meitenes, sarunas – bija zaudējis jēgu," Rogas teiktais citēts grāmatā. Taču uz "Prātas vētras" koncertiem viņš nekad nav atļāvies ierasties narkotiku reibumā.

46 gadus vecais mūziķis atzīst, ka iekrist narkotiku atkarībā ir ļoti viegli, tāpēc nerekomendē tās pat mēģināt, jo, lai no lamatām izkļūtu, nepieciešams ļoti stiprs raksturs.

Patlaban Roga jau daudzus gadus ir kopā ar mīļoto sievieti, vizāžisti Evitu; ģimenē aug divi bērni Lea un Leo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!