Foto: DELFI

Mūsdienās arvien populārāka kļūst strīdēšanās virtuālajā vidē, un internetā savas problēmas labprāt risina arī divi jaunie Latvijas šovbiznesa spīdekļi – šovā Okartes skatuve iepazītā dziedātāja Marta Ritova (attēlā) un pianists Ivars Kļaviņš.

Aizvadītā gada nogalē multimākslinieks Kļaviņš nodibināja producentu grupu Miau Promotion, un šonedēļ Ritova mikroblogu vietnē Twitter pavēstījusi, ka Ivars sava uzņēmuma nosaukumu nedaudz nokopējis no viņas apvienības Myau Productions.

"Smieklīgi, ka pirms pusgada izveidoju Myau Productions un tagad pēkšņi Ivars Kļaviņš izveido Miau Promotions. Tiešām, sagadīšanās? Haha," vīterojusi Ritova.

Protams, drīz vien savu atbildi sniedza arī Kļaviņš. "Manai Miau Promotion nav nekāda sakara ar tavu "Mū Au", izklausās pēc govs, kura iekāpusi sūdā, saukļa, un logo tāds pats," agresīvi paziņojis Ivars.


Turpinājumā jaunieši tviterī apmainījās ar maznozīmīgām frāzēm, un strīds nedaudz pieklusa, taču Kļaviņš nebija gatavs tik viegli padoties - Ritovas paziņojums viņu tik ļoti aizskāra, ka puisis sociālajā tīklā Facebook meitenei veltīja veselu sacerējumu, kurā neskopojās ar "uzbraucieniem".

"Pamanīju, ka Twitterī visiem labi zināmā žagata Marta Ritova kaut ko iepīkstas par savu producentu apvienību Muu Vau. Pēc viņas domām es esmu nozadzis viņas ideju saistībā ar mūsu kompānijas nosaukumu.

Marta, tavas kompānijas vārda izlasīšana rada iespaidu, ka runa ir par "Mu Tai" cīņām jeb skaņu "mū", ko izdod govs, kad grib kakāt jeb dot pienu, un es, protams, nevarētu atturēties neuzrakstīt viņai kaut ko riebīgu," savā Facebook profilā rakstījis Ivars.

Turpinājumā Kļaviņš Ritovai ieteica iedzert antidepresantus un pačučēt. Tāpat Ivars paziņoja, ka viņa izvēlējusies nepareizo profesiju un mūzikas sfēra nav domāta viņai - visas Martas dziesmas esot vienādas un balstītas uz trīs akordiem.

"Martai Ritovai normāla bija tikai pirmā dziesma, pēc tam visas, kas sekoja, skanēja tieši tāpat kā pirmā! Un morāle varētu būt tāda - ja jau reiz tik ilgi neizdodas radīt neko oriģinālu, atšķirīgu, tad varbūt, ka dziesmu rakstīšana nav šīs meitenes stiprā puse un izvēlētā nodarbe tomēr ir izvēlēta nepareizi! 

Es viņai ieteiktu iet studēt juristos, kļūt par prokurori vai tiesnesi. Tad viņa varētu izgāzt savas dusmas uz cilvēkiem, liekot tos uz ilgiem gadiem cietumā!" skarbs bijis Ivars.

Tāpat savs sakāmais bija arī talantīgajai skatuves dīvai Laurai Railai - arī viņa uzsvēra, ka Ritovas dziesmas esot garlaicīgas un līdzīgas, un viņa pati psiholoģiski nespētu piedziedājumu visas reizes nodziedāt identiski, jo viņa mācījusies pie profesionāļiem un vienmēr atrod savu "odziņu".

Savukārt bijušais okartietis Gints Cālītis Kļaviņam ieteica publiski "nedirsties" un negācijas paturēt pie sevis, taču, par spīti tam, Ivars turpināja gari un plaši iztirzāt Ritovas daiļradi. Pati apvainotā dziedātāja gan šajā diskusijā neiesaistījās un to ignorēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!