Foto: F64

Naktī uz ceturtdienu mūžībā aizgājušā pašmāju mūziķa, dzejnieka un aktiera Mārtiņa Freimaņa (attēlā) aiziešana mūžībā sabiedrībā radījusi minējumus par pēkšņās nāves iemesliem, bet izdevniecības Mikrofona ieraksti vadītājs Guntars Račs ceturtdienas pēcpusdienā izsūtījis oficiālu paziņojumu par notikušo traģēdiju.

Rača vēstījumā teikts, ka Freimaņa sirds apstājusies 27. janvāra naktī pulksten 1.20 naktī - viņa dzīve 33 gadu vecumā aprāvusies Latvijas Infektoloģijas centrā, kur viņš tika ievietots 18. janvārī pēc smagas elpvadu saslimšanas.

"Mārtiņš Freimanis ir aizgājis netaisnīgi ātri, taču mēs nešaubāmies - viņa talanta liecības dzīvos un priecēs daudzu cilvēku sirdis vēl ilgi," teikts Mikrofonu ierakstu izsūtītajā paziņojumā.

Kopš ziņas par Freimaņa pāragro aiziešanu mūžībā nonākšanas medijos daudzi pašmāju mūzikas cienītāji un izpildītāji publiski pauduši sēras par traģisko zaudējumu, bet ceturtdien pulksten 15 cilvēki par godu Freimaņa piemiņai tika aicināti uz piecu minūšu ilgu klusuma brīdi sociālajos tīklos internetā.

Liepājā pie Latvijas 1. rokkafejnīcas Freimaņa talanta pielūdzēji nolikuši ziedus un iedegtas svecītes, bet Rīgā fani tiek aicināti doties uz Līvu laukumu un tur izveidot piemiņas vietu.

Pieminot aizgājēju, par īpašu dziesmu programmu ar Freimaņa izpildītajām un radītajām dziesmām parūpējusies arī radiostacija Skonto, bet telekompānijas TV3 pārstāve Marta Zandersone apstiprināja, ka televīzija mūziķa piemiņai demonstrēs nelielu video materiālu, kurā būs apkopoti kadri no seriāla UgunsGrēks.

Kā savā kolēģim veltītajā paziņojumā atzinis grupas PeR līderis Ralfs Eilands, pats Freimanis viņam režisora Kristapa Streiča bērēs lūdzis, lai viņa bērēs "nebūtu nekādas bimbāšanas un skumīgi gabali".

Atvadīšanās no mūziķa un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa notiks 3. februārī no plkst. 15.00 līdz 16.00 Rīgas krematorijā, Varoņu ielā 3a.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!