Foto: Mango
Pašmāju dziedātāja Olga Rajecka (attēlā), kura nākamā gada sākumā atzīmēs savu 47. dzimšanas dienu, jau ilgus gadus ir viena no pamanāmākajām sievietēm Latvijas šovbiznesā un ar neizsīkstošu enerģiju turpina darboties mūzikā

"Manas enerģijas atslēga ir tā, ka esmu dzimusi Mežāža zīmē un visu laiku strādāju. Man nepatīk čatot internetā vai dirnēt draugiem.lv - es pa to laiku labāk iztīru māju vai pagatavoju maltīti," stāsta Rajecka.

Rajecka atzīst, ka viņa ir "kritiskajā vecumā", kad rūpīgi jāpiedomā pie sava uztura, lai neveidotos liekais svars. Dziedātāja par sevi rūpējas, sekojot līdzi mēness fāzēm. "Augoša mēness laikā nekādā gadījumā nedrīkst pierīties," stāsta dziedātāja, kura katru dienu obligāti izdzer vismaz vienu glāzi svaigi spiestas dārzeņu vai augļu sulas.

Tad, kad tuvojas kāds nozīmīgs publisks pasākums vai koncerts un jātiek iekšā kleitā, Rajecka dilstoša mēness laikā izvēlas visnotaļ drakonisku trīs dienu diētu. "Šajās dienās apēdu trīs greipfrūtus un trīs olas," atklāj dziedātāja un piebilst, ka diētas laikā ir "uz sajukšanas robežas". Tāpat viņa atzīst, ka izturēt šo diētu var tikai tad, ja ir pietiekami daudz darbu. "Sēžot mājās un neko nedarot, tas nav iespējams."

Lai saglabātu tvirtu augumu, Rajecka divas reizes gadā iziet visa ķermeņa masāžas kursu, kā arī trīs reizes nedēļā apmeklē peldbaseinu atpūtas centrā Ķeizarmežs, bet izmantojot rudens veltes viņa šobrīd aizrāvusies ar ķirbju gatavošanu dažādos veidos.

Paralēli ikdienas darbiem, vokālo nodarbību pasniegšanai un Lielvārdes kora vadīšanai, nesen sākušies mēģinājumi latviešu leģendārās grupas Eolika 30 gadu jubilejas tūrei, kas sāksies jau šajā nedēļas nogalē ar koncertiem Baložu kultūras namā un Lielvārdē, bet turpināsies 13. novembrī Rīgas mūzikas bārā Sunny Melody, 14. novembrī Madlienā un 17. novembrī Tīrainē.

"Mēs jau nekad neesam šķīrušies, bet tagad programmā esam iekļāvuši visu 30 gadu laikā tapušās dziesmas - arī tās, ko sen neesam izpildījuši. Grupas sastāvā nekas nav mainījies - visi vēl esam dzīvi," par gaidāmo koncertturneju stāsta Rajecka un sola, ka nākamā gada laikā Eolika viesosies visās lielākajā Latvijas pilsētās.

Fotogalerijā Mango piedāvā ieskatu Olgas Rajeckas stila pārvērtībās kopš 1989. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!