Foto: Mango

Ar nepatīkamu situāciju saskāries pazīstamās grupas PeR dalībnieks Ralfs Eilands (attēlā) – nezināms ļaundaris uzlauzis viņa elektronisko pastu un profilus sociālajos portālos.

"Mēģināju ieiet draugos, un mani meta ārā, bet mani draugi stāstīja, ka esmu onlainā. Kad sapratu, ka nevaru ieiet arī e-pastā, zvanīju portāla administrācijai, un tur, par laimi, cilvēki bija ļoti atsaucīgi un ātri noreaģēja - mans profils uz dienu tika nobloķēts, lai tas, kurš to uzlauzis, nevarētu neko vairs izdarīt," izklaides portālam Mango situāciju skaidro Ralfs.

Izrādījies, ka arī pazīstamā mūziķa Facebook profilā jau kāds rakņājies, bet arī ar šo situāciju Ralfs ātri ticis galā, un nu viņš atkal ir pats savu profilu pavēlnieks.

"Paveicās, ka es tik ātri noreaģēju - hakeris nebija paspējis, piemēram, manā vārdā sūtīt kādam vēstules," skaidro mūziķis.

Saprotot, ka kāds uzlauzis viņa profilus, tādā veidā piekļūstot Ralfa privātajai informācijai, mūziķis gan nav daudz satraucies.

"Trakākais, kas šādā gadījumā varētu notikt - ļaundaris varētu izdzēst manu profilu. Tas gan nebūtu labi, jo sociālajos tīklos esmu ielicis daudzus PeR videoklipus, bildes no koncertiem - tad tas viss pazustu.

Privātu informāciju sociālajos tīklos neturu, jo apzinos, ka visu var uzlauzt. Ja jau ik pa laikam hakeri uzlauž lielas mājas lapas, mans profils vispār ir nieks. Pat e-pastā neko privātu neturu. Uztraucos par drošību internetā un apzinos, ka var notikt visādi. Jebkuru saitu var uzlauzt," savu nostāju skaidro Ralfs.

Mūziķis gan nevar iedomāties, kurš izstrādājis šo nejaucību, taču uzskata, ka ne jau konkurenti šādi būtu mēģinājuši ieriebt - mūziķiem tomēr svarīgākas lietas darāmas, nekā vienam otra profila uzlaušana.

"Man prieks, ka sociālo tīklu administrācija tik ātri noreaģēja un nekāds kaitējums man nodarīts netika. Arī turpmāk lietošu sociālos tīklus - atteikties no to lietošanas jau nevar, jo daudz tos izmantoju tieši PeR popularizēšanas sakarā," stāsta mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!