Foto: Mango

Kordiriģenti un 10. Saeimas deputāti Daci Reiniku uz valsts pirmā pāra rīkoto pieņemšanu 18. novembrī pavadīja viņas dēls, dziedātājs Lauris Reiniks (abi attēlā), kurš prezidenta pilī bija izvēlējies ierasties pufaikā.

Ierodoties pils pagalmā, dziedātājs pauda nelielu izbrīnu, ka preses fotogrāfi augstos viesus šoreiz sagaida pie pils durvīm, nevis uz sarkanā paklāja. "Un es pufaikā..." ar domīgu smaidu savu samulsumu centās slēpt mūziķis, un arī stila un etiķetes eksperti atzina, ka šoreiz Reiniks pieļāvis nopietnu kļūdu.

Etiķetes eksperte Aija Strautmane sarunā ar Mango skaidroja, ka neilona jaku velk divos gadījumos - dodoties slēpot vai sēņot. "Man ir sajūta, ka viņš aizņēmies jaku no jaunākās māsas," vērtēja eksperte.

"Tas ir skumji, ka tautā tik iemīļots izpildītājs ir sajaucis svinīgu pieņemšanu ar tusiņu," sarunā ar Mango sacīja pašmāju modes dizaineris Gints Bude. "Sporta jaka nedara godu tās valkātājam nepiemērotā situācijā, pūsta sporta jaka ir domāta sportam," dziedātāja izvēli raksturoja Bude un piebilda, ka "ābols jau nekrīt tālu no ābeles", tādējādi norādot arī uz dziedātāja mammas stila nepilnībām.

Bude norāda, ka Daces Reinikas rozā krāsas mētelis šādam pasākumam ir pārāk ikdienišķs, bet tas nebūtu traucējis, ja sieviete to būtu tikai uzlikusi uz pleciem, nevelkot rokas piedurknēs.

Arī Strautmane uzskata, ka Daces Reinikas tērps ir pilnīgi neatbilstošs pasākumam, jo katra izvēlētā lieta ir no sava laikmeta. "Ja jāsaka pavisam īsi, tad - bez komentāriem," teica etiķetes eksperte un piebilda, ka "rozā taču ir sivēnu krāsa un neviens kā sivēns prezidenta pilī neierodas".

Strautmane uzsvēra, ka Reiniku gadījumā cilvēkiem vajadzētu atcerēties, ka virsdrēbēm ir liela nozīme. "Cilvēki taču zina kādu pasākumu apmeklēs. Ja zini, ka nav atbilstošu virsdrēbju, nav auto vai ir kāda cita problēma - tad ir jāierodas ar taksometru un pāris metrus jāiet vienkārši uzvalkā, bet ne ar sporta jaku," ar padomu neskopojās etiķetes eksperte. 

Foto: Mango
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!