Foto: F64

Pašmāju reperis Gatis Irbe pandēmijas laiku izmanto, lai studētu – viņš iestājies Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierekonomikas un vadības fakultātē, vēsta izdevums "Privātā Dzīve".

Viena pirmā līmeņa augstākā izglītība Irbem jau ir: mākslinieks pirms desmit gadiem mācījies Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā, bet nu iestājies RTU studēt uzņēmējdarbību.

"Vispār neesmu cilvēks, kam padodas mācīšanās. Tas man ir izaicinājums! Būšu atklāts – neteikšu, ka ļoti gaidu mācības, bet kas jādara, jādara," skaidro Gacho un piebilst, ka īpaši nealkst grāmatvedības kursa sākšanos, jo ar matemātiku viņam ir problēmas, tā lāga nepadodas.

Reperis arīdzan teic, ka nekāda "blata" viņam šajā augstskolā nav, un arī kursabiedri līdz šim neesot izrādījuši, ka atpazīst viņu kā Latvijā slaveno reperi.

"Bet tas ir arī labi, jo ar kursabiedriem esam vienādās pozīcijās. Esmu no tiem, kas ar pirmo reizi nesaprot – man ir jāiedziļinās detaļās. Tāpēc, ja kaut ko nesapratīšu, mierīgi varēšu vaicāt kursabiedriem. Arī par lektoriem varu teikt tikai labāko." Viņš un citi studenti šobrīd mācās attālināti "Zoom" platformā, un arī viņam pietrūkst tās kopā sanākšanas auras un čalas gaiteņos, "Privātajai Dzīvei" teic Gacho.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!