Foto: Vida Press

Par pasaulē diženāko reperi pašpasludinātais amerikāņu mūziķis Kanje Vests ne vienu reizi vien pārsteidzis ļaudis ar visai ērmīgām izdarībām, un viņš atkal devis iemeslu trīt mēles – skatuves mākslinieks paziņojis, ka nolēmis mainīt vārdu. Turpmāk viņš dēvējams par Ye.

41 gadu vecais reperis par vārda maiņu aizvadītās nedēļas izskaņā paziņojis savā oficiālajā "Twitter" kontā, kur mūziķis norādījis, ka agrāk viņš bija pazīstams kā Kanje Vests, bet "es esmu Ye".

Reperim jau kādu laiku draugu lokā bijusi iesauka Ye. Šajā vārdā nosaukts arī mūziķa astotais studijas albums, kas iznāca šovasar, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tiek ziņots, ka reperim ar vārdu Ye ir reliģiozas asociācijas, par kurām viņš savulaik stāstījis kādā radio intervijā. "Manuprāt, "ye" ir Bībelē visbiežāk lietotais vārds, un Bībelē tas nozīmē "jūs"," mediji citējuši repera sacīto.

Jāpiemin, ka daudzi amerikāņu reperi savulaik mainījuši skatuves vārdus. Tā, piemēram, viens no rekordistiem ir mūziķis Šons Kombs, kurš savulaik bijis pazīstams kā Puff Daddy, P. Diddy un vienkārši Diddy. Šobrīd viņš sevi dēvē par Love (mīlestība) vai Brother Love.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!