Foto: Mango
Jaunā skatuves māksliniece Liene Brikovska jeb Lee (attēlā) šonedēļ devusies uz ASV, bet pirms tālā ceļa meitene vēl steidza uz salonu, lai pabeigtu vienu no saviem daudzajiem tetovējumiem.

Otrdienas vakarā pievilcīgā meitene devās uz Vecrīgas tetovēšanas salonu Rīgas tinte, kur tetovēšanas mākslinieks Uldis vairāku stundu garā seansā uz Lee kreisās rokas radīja krāšņu zīmējumu.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Lee pastāstīja, ka interese par tetovējumiem un pīrsingiem viņai radusies jau divpadsmit gadu vecumā.

"Toreiz tetovējumus uz ķermeņa vēl netaisīju, bet ķermeņa izdaiļošanas veidi mani ieinteresēja kā māksla. Jau toreiz zināju, ka pienāks laiks, kad man pašai būs dikti daudz tetovējumu," smaidot atceras Lee.

Pēc pusaudžu ierastajiem eksperimentiem ar pīrsingu duršanu dažādās vietās 15 gadu vecumā Liene no mātes saņēmusi atļauju taisīt pirmo tetovējumu - tauriņu uz pēcpuses. Toreiz solīts, ka zīmējums pēc pieciem gadiem pazudīs, bet vēl aizvien tajā vietā esot dīvaini pleķi, kurus nu nāksies koriģēt.

Lai gan pirmie soļi ķermeņa aptetovēšanā Lienei bijuši pieticīgi, izvēloties mazus un neuzkrītošus zīmējumus - pirmās mīlestības iniciāļus uz labās rokas locītavas, smaidošu miroņgalvu uz lāpstiņas, šogad viņa nolēmusi pilnībā ļauties tetovēšanas mākslas burvībai.

Uz meitenes kreisā pleca tapis milzīgs, rožu apvīts kaķis, rokas apakšdelmu rotā saldējums, bonbonga, kūciņa un citi meitenīgi nieciņi košos toņos, bet kā pēdējais uz kreisās rokas tapis šonedēļ pabeigtais zīmējums, kas radīts pēc kāda amerikāņu mākslinieka gleznas.

Pati Lee aizrāvusies ne tikai ar sava ķermeņa izdaiļošanu, bet arī labprāt palīdz citiem domubiedriem - ar pīrsingu duršanu meitene aizrāvusies jau sen, bet šonedēļ viņa ieguvusi diplomu, kas apliecina, ka pīrsingu taisīšanas māka apgūta profesionāli.

Meitenei jau ir vizāžista un stilista diploms, bet pie šīm apgūtajām prasmēm viņa apstāties negrasās.

"Vēl ir ļoti daudz ko apgūt, un šīs lietas ir tas, ar ko es gribētu nodarboties, lai gan Latvijā ar to pelnīt nevar. Tetovējumus es netaisīšu, bet domāju nodarboties ar rētošanu. Agrāk man šķita, ka tas ir kaut kas briesmīgs, bet iedziļinoties sapratu, ka viss ir atkarīgs no zīmējuma.

Esot šajā vidē iekšā, es uz to sāku skatīties kā uz mākslas virzienu, kurā varu sevi attīstīt un augt. Laiks iet uz priekšu, un pēc gadiem būs ne tādi vien zili brīnumi, ar ko mūsu bērni un mazbērni sevi izdaiļos," smejas Liene.

"Es uzskatu, ka tetovējumi ir māksla. Cilvēks ir skaists tad, kad viņš ir kails, un šie ir tādi sīkumi, kas tevi vēl vairāk izdaiļo. Es jūtos ļoti skaista brīdī, kad esmu kaila, bet tetovējumi rada sajūtu, ka esmu apģērbta. Tas mazina neērtības sajūtu un sniedz iespaidu, ka esmu pasargāta," skaidro Lee, kura pēc atgriešanās no ASV plāno ķerties klāt arī otras rokas aptetovēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!