Foto: Privātais arhīvs

Jaunais dziedātājs un superhita Mīlas tuksnesī radītājs Rihards Millers jeb Rikardions (attēlā) paralēli muzicēšanai darbojas arī kā kartupeļu dīleris un uzskata, ka buļbas ir ne tikai gards, bet arī veselīgs īstu latviešu ēdiens. Viņš aicina ikvienu pavasarī baudīt jaunos kartupelīšus, iesakot veidus, kā tos gardāk pagatavot.

"Pirmais variants - viegls, pavasarīgs sacepums no jaunajiem kartupelīšiem un puķkāpostiem. Liekam uz pannas sviestu un jaunos kartupelīšus kopā ar sagrieztiem puķkāpostiem, lai sutinās. Garšai pievienojam svaigas dillītes," sarunā ar DELFI Izklaide pavasarīgu recepti iesaka buļbu speciālists.

Tievēt gribētājiem un meitenēm, kas gatavojas peldkostīmu sezonai, noderēs pavasarīgu salātu recepte. "Uzvāra jaunos kartupelīšus ar visu mizu. Sagriež salātos kopā ar svaigiem gurķiem un tomātiem. Pievieno pavasara zaļumus pēc paša vēlēšanās - lociņus, dilles, bet beigās visu sajauc ar krējumu.

Trešā recepte ir, manuprāt, visu latviešu tradicionālais ēdiens - krējums, ar sāli sajaukts biezpiens, vārīti jaunie kartupelīši un sālīta siļķe," savos recepšu krājumos dalās Rikardions.

Tautā iemīļotais mūziķis esot arī labs pavārs - viņš bieži gatavo mājās, un tieši latviešu iecienītie kartupeļi bieži ir viņa maltītes pamatsastāvdaļa. "Bez kartupeļiem - nekur! Manuprāt, visi kārtīgi latviešu ēdieni, izņemot, protams, saldos, iekļauj sevī kartupeļus.

Pavasarī noteikti jāēd jaunie kartupeļi, jo tie ir vieni no pirmajiem svaigajiem vitamīniem. Ēdieni ar jaunajiem kartupelīšiem liek domāt par vasaru un garšo tā, ka mēli var norīt.

Jaunie kartupelīši ir garšīgi paši par sevi, un, klāt gatavojot dažādas gaļas, to garšu var pat sabojāt. Tāpēc iesaku tos ēst kopā ar dārzeņiem un svaigiem zaļumiem," padomus nežēlo Rikardions.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!