Pāris gadu laikā no nevienam nezināma Cēsu puses kartupeļu dīlera par īstu zvaigzni kļuvis Rihards Millers jeb Rikardions. Par talantīgo puisi atzinīgi izsakās Latvijas šlāgermūzikas grandi un viņš jau paguvis uzstāties pat desmittūkstoš klausītāju priekšā.

''Jā, es esmu sasniedzis savu mērķi un nokļuvis tieši tajā vietā, kur sapņoju - Latvijas šlāgermūzikas apritē,'' sarunā ar DELFI Izklaide priecīgs atzīst Rikardions. Viņš atklāj, ka viss panākumu noslēpums ir tas, ka puisis, guvis atpazīstamību Okartes skatuvē, nav slinkojis, bet turpināji cītīgi doties uz mērķi, radot mūziku, kas viņam pašam patīk, ar saviem hitiem uzrunājot vēl plašāku auditoriju, nekā cerēts.

''Mana auditorija ir visi, sākot no mazām meitenēm un bērniem, beidzot ar pieaugušiem cilvēkiem,'' par plašo klausītāju loku stāsta mūziķis. Viņš spriež, ka panākumi izskaidrojami vienkārši - viņa radītā mūzika ir tautai tuva.

''Latviešiem nav nekā tuvāka par šlāgeri un kantri mūziku. Eksperimenti tautai nepatīk,'' secinājis Rikardions, atklājot, ka nekad nav mērķējis uz ārzemju mūzikas tirgu un arī turpmāk turpinās iepriecināt pašmāju klausītājus. Tieši tas, ka mūzika radīta kārtīgiem latviešu cilvēkiem, arī nodrošina to, ka uz Rikardiona koncertiem tautieši plūst straumēm vien.

''Jā, mani koncerti ir labi apmeklēti. Kultūras namos bijis tā, ka atnākuši ap 600 klausītāju, bet Šlāgermaratonā esmu uzstājies vismaz desmit tūkstošus lielas auditorijas priekšā,'' var lepoties talantīgais muzikants. Gadu ziņā puisis ir viens no jaunākajiem šlāgermūzikas lauciņā, taču žanra veterāni jau pieņēmuši viņu kā savējo.

''Baltie lāči kādā intervijā nosauca mani par žiperīgu jaunekli un arī Kantoris 04 ir izteicis komplimentus. Man ir ļoti patīkami saņemt komplimentus no tādiem Latvijas mūzikas grandiem,'' priecīgs Rikardions.

Tāda popularitāte un koncertu apmeklējums bijušajam kartupeļu dīlerim garantē labu algu, un nodarboties ar papildus biznesu vairs nav vajadzības. 

''Protams, ka ar mūziku Latvijā var nopelnīt. Mūziķi Latvijā labi pelna, un labiem mūziķiem naudas ir pietiekami, lai varētu nestrādāt blakus darbos. Cita lieta, ka daudzi pieraduši slinkot un čīkstēt par to, ka nauda nekrīt no gaisa,'' strādāt iedvesmo Rikardions.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!