Foto: DELFI

Pirms neilga laika radio Capital FM ēterā kļuva dzirdama arī šova Okartes skatuve uzvarētāja Mārtiņa Ruska (attēlā) balss. Jaunais censonis iejuties programmas Saulainais brauciens vadītāja lomā un pievienojies ētera personībām, kuru lokā ir arī mūziķis un modelis Markus Riva un skandalozā pašmāju seksbumba Liene Brikouska.

"Darbu radio Capital FM vairāk vai mazāk centos sev sagādāt pats, lai gan tam noderēja arī kontakti ar šai jomā darbojošiem cilvēkiem. Man ļoti patīk tā muzikālais formāts, un arī mans vecums ir diezgan atbilstošs, lai es kļūtu par vienu no ētera personībām.

Pagaidām radio dīdžeja darbs man vairāk ir kā treniņš un prakse, jo man ir noteikts pārbaudes laiks, lai varu apgūt nepieciešamās zināšanas. Tomēr iejuties jau esmu diezgan labi un darbošanās šai jomā man ļoti patīk, kā arī šis ir pirmais pastāvīgais algotais darbs, kurā strādāju.

Radio raidījumu vadīšanā man nav nekādas pieredzes, bet, kad piedalījos šovā Okartes skatuve, tur vadīju izklaides ziņas. Protams, radio ir pilnīgi cits lauciņš, tomēr arī tā guvu nelielas, bet tomēr noderīgas zināšanas, ko varu izmantot tagad," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj jaunietis.

Kā stāsta Ruskis, grūtākais, ar ko jaunajā darba vietā nācies saskarties, ir izpratne par radio tehnisko pusi.

"Grūtākais iesākumā bija saprast, kāda kam ir funkcija un kā tas viss kopā darbojas, kā arī kā tikt pāri tam, ka trīc rokas un ir bail no tā, ka kaut ko nepareizi salikšu un sastādīšu. Protams, šīs bailes piepildījās, un tad rokas trīcēja vēl vairāk, bet nu jau esmu pieradis un vairs nejūtu tik lielu uztraukumu. Apmēram ir skaidra arī shēma, kā tas viss strādā un kad kas jāsaka," stāsta Ruskis.

Biežākās kļūdas, ko jaunais censonis pieļāvis ēterā, ir misēkļi ar dziesmu garumu un skaļumu, savukārt izplatītākais pārpratums ar aizmiršanu izslēgt mikrofonu, ejot reklāmas pauzē, Ruskim pagaidām nav gadījusies.

"Pret pirmajām ķibelēm, kas mani piemeklēja radio ēterā, kolēģi un priekšnieki attiecās samērā mierīgi, jo saprot, ka mēs visi esam cilvēki un visiem ir atļauts nedaudz kļūdīties.

Neko tādu, kas varētu izgāzt ēteru, arī, paldies Dievam, neesmu izdarījis, tāpēc viss pagaidām ir kārtībā," priecājas jaunietis, atzīstot, ka darbs radio ir viens no puiša dzīves mērķiem, jo šāda vēlēšanās klusībā lolota jau sen.

Tomēr par nākotni Ruskis izsakās pieticīgi, uzsverot, ka  jākoncentrējas uz doto brīdi, un atklāj, ka lielākās ambīcijas un profesionālie mērķi jaunietim tomēr saistās dziedāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!