Foto: Vida Press
Amerikāņu reperis A$AP Rocky ceturtdienas rītā (pēc vietējā laika) nonācis Losandželosas policijas iecirknī – viņu aizturēja uz aizdomu pamata par cilvēka sašaušanu pērnā gada 6. novembrī, ziņo ārzemju mediji.

Reperis Asaps, īstajā vārdā Rekims Maijers, dziedātājas Riannas mīļotais vīrietis un gaidāmā mazuļa tēvs, bija nupat atgriezies no sievas dzimtenes Barbadosas, kad Losandželosas lidostā policisti uzlika viņam rokudzelžus un aizveda.

Pēc dažām stundām mākslinieks iznāca no Losandželosas policijas departamenta galvenās mītnes, iekāpa melnā apvidus automašīnā un aizbrauca. ASV mediji vēsta, ka par atbrīvošanu viņš samaksājis drošības naudu 550 tūkstošu dolāru apmērā.

Reperis tika aizturēts saistībā ar incidentu, kas noticis 2021. gada 6. novembrī – strīds noticis starp diviem pazīstamiem cilvēkiem, līdz viens no viņiem, aizdomās turamais Asaps, izvilcis pistoli un izšāvis uz otru vīrieti. Varas iestādes secināja, ka viens no incidentā iesaistītajiem ir 33 gadus vecais reperis. Vēlāk viņa mājās veikta kratīšana.

Cietušajam nodarīti miesas bojājumi pēdā.

Asapa advokāts Alans Džeksons apstiprinājis, ka mākslinieks ticis aizturēts, taču sīkākus komentārus nesniedza. Tiesa paredzēta 17. augustā.

Reperim iepriekš jau piespriests divu gadu nosacīts sods saistībā ar kautiņu Stokholmā 2019. gadā – Asaps un divi viņam pietuvināti cilvēki notiesāti par kāda jaunieša piekaušanu. Tiesā viņi skaidroja, ka tā rīkojušies pašaizsardzības nolūkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!