Foto: DELFI

Latvijas mūziķu uzvaras gājiens ārzemēs turpinās. Svētdienas, 21. decembra, vakarā, izpildot lietuviešu dziesmu, dziedātāja Samanta Tīna (attēlā) saņēmusi žūrijas visaugstāko novērtējumu šovā Lietuvos balsas 3, iekļūstot lielajā finālā.

"Neatceros, kad vēl uz skatuves būtu jutusi tik lielu stresu, kāds man bija šoreiz, dziedot pusfinālā. Dziedāju lietuviešu valodā, tāpēc man bija dubulta atbildība - nedrīkstēju sajaukt vārdus, sabojāt izrunu.

Ja arī kāds apgalvo, ka latviešu un lietuviešu valodas ir līdzīgas, uzreiz varu teikt, ka tā nav," sarunā ar DELFI Izklaide emocijās pēc pusfināla dalās Samanta. Tomēr viņas satraukuma nav bijis pamata.

No sava mentora, lietuviešu operdziedātāja Merūnas Vitulska, Samanta atkal saņēmusi visaugstāko novērtējumu. Arī skatītājiem Samanta patikusi, kas dziedātājai ir īpaši svarīgi, jo viņa starp dalībniekiem ir vienīgā, kura nav lietuviete.

"Nav viegli, jo man no jauna jāiegūst skatītāju mīlestība. Protams, ir arī tādi, kuri saka, lai es braucu uz savu Latviju un dziedu tur, taču man ir liels prieks izjust arī atbalstu no vietējiem," stāsta Samanta.

Žūrijas un skatītāju balsojuma kopvērtējums nodrošinājis Samantai iekļūšanu labāko astotniekā un konkursa finālā, kas notiks jau 28. decembrī. Ja dziedātājai paveiksies finālā, viņa jau 1. janvārī dziedās superfinālā, cīnoties par galveno balvu - iespēju ierakstīt savu mūziku kādā no Lietuvas kompānijām.

Samanta smejoties atklāj, ka kolēģi, kuri no šova jau izbalsoti, likuši Samantai apsolīt, ka viņa uzvarēs šovā. Arī pati dziedātāja ir enerģijas pilna.

"Man svarīgi neaprobežoties tikai ar Latviju, bet tiekties uz āru. Esmu pati sev devusi īpašu solījumu, ko izpildīšu uzvaras gadījumā," atklāj talantīgā dziedātāja.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!