Foto: DELFI

Arī šovasar vairākās Latvijas pilsētās būs iespējams baudīt brīvdabas izrādes, un par vienu no krāšņākajiem piedāvājumiem parūpējies Muzikālais teātris 7, kas Latviju apceļos ar muzikālu uzvedumu Vella kalpi.

"Ir noiets viens pamatīgs aplis. Desmit gadi neatkarīgam teātrim mūsu valstī - tas ir daudz. Pirms doties nākamajā aplī pa spirāli uz augšu, mēs it kā esam atnākuši tur, kur sākām, jo Vella kalpi bija arī mūsu pirmais iestudējums 2005. gada vasarā," stāsta Muzikāla teātra 7 direktors Aigars Dinsbergs.

Iestudējums veidots ar estrādēs nepieredzētu vērienu - režisora Voldemāra Šoriņa vadībā scenogrāfs Jānis Jansons radījis skatuvi trīs stāvos, savukārt lugas autors Kārlis Anitens pēc režisora ieceres veidojis arī kostīmus, turpinot lugā ielikto sadursmi starp mīlestību un nodevību.

Izrādē izmantota Raimonda Paula un Raimonda Tigula mūzika gan no vēsturiski slavenajām kinofilmām, gan no 2005. gada mūzikla, kā arī pāris princešu cienīgi pārsteigumi kādā mums pazīstamā svešvalodā, ko gan izrādes veidotāji šobrīd neatklāj. Izrādes horeogrāfs ir Alberts Kivlenieks, muzikālais producents - Atis Auzāns.

Vella kalpu piedzīvojumus uz skatuves izdzīvos 32 aktieru trupa, kurā piecas mākslinieces - Karīna Tatarinova, Jolanda Suvorova, Anna Šteina, Līga Robežniece un Zane Burnicka piedalījušās arī 2005. gada iestudējumā. Brašo Vella kalpu lomās Gints Andžāns, Jānis Auzāns un Rihards Lepers, savukārt viņu līgavas atveidos Vita Baļčunaite, Helēna Vasiļevska un Samanta Tīna (attēlā).

Pārējās lomās iejutīsies Juris Kalniņš, Ērika Eglija, Zigurds Neimanis, Akvelīna Līvmane, Atis Auzāns, māsas Legzdiņas, Kārlis Anitens, Anita Levša, Olga Stupiņa, Sergejs Ivanovs, Alberts Kivlenieks un daudzi citi.

Brīvdabas izrāžu maratonam starts tiks dots 25. jūlijā Saulkrastos, bet pēc tam Vella kalpi viesosies Tukumā, Valmierā, Alūksnē, Madonā, Ikšķilē, Jēkabpilī, Bauskā un Kuldīgā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!