Foto: Artūrs Martinovs

Latviešu dziedātāja Samanta Tīna ļoti veiksmīgu karjeru ir izveidojusi ne tikai savā dzimtenē, bet arī kaimiņzemē Lietuvā, kur viņa regulāri koncertē un piedalās dažādos pasākumos. Māksliniece arī Viļņā ir deklarējusi dzīvesvietu un ikdienā pat pārvietojas ar auto, kuram ir lietuviešu numurzīmes.

Aizvadītajā vasarā vien Samanta Lietuvā sniegusi 40 koncertu, un viņai laika gaitā izdevies izpelnīties publikas simpātijas un atbalstu.

"Lietuviešu mīlestība ir fenomenāla. Un viņi arī mani dēvē par fenomenu. Vispār jau lietuvieši nepieņem ar atplestām rokām citu valstu iedzīvotājus, bet līdz ar manu piedalīšanos Lietuvas TV šovā viņi mani ir pieņēmuši. Nevar teikt, ka es lietuviski runāju teikumos, bet ikdienā lietoju atsevišķus vārdus. [..]," sarunā izdevuma "Vakara Ziņas" jaunākajā numurā sacījusi Samanta.

Tāpat arī dziedātāja atzinusi, ka pienācis lūzuma punkts, kad viņai valodas sākušas jukt – viņa pati vairs nav dzirdējusi, kad platā ē vietā teikusi šauro e un otrādi. Tiesa, Samantas lietuviešu valodas skolotāji ir piestrādājuši pie tā, lai viņas izruna būtu pareiza, jo mākslinieces repertuārs ir lietuviešu valodā.

Savukārt, stāstot par dzīvesvietu Viļņā, Samanta atzinusi, ka līdz ar deklarēšanos galvaspilsētā viņa saņēmusi arī dažādus "superīgus piedāvājumus, tādēļ negribēju atteikties no šīs iespējas".

"Man jau lietuvieši saka, ka esmu savējā," priecājusies māksliniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!