Foto: Publicitātes foto
Dziedātājas Samantas Tīnas (attēlā) reizē slaido un sievišķīgo augumu apskauž daudzas, bet izrādās, ka Samantas labās figūras noslēpums ir nevis diēta, bet gan nopietna hroniska slimība, kas liek pārkārtot ikdienas ēdienkarti un piespiež dzīvot veselīgi – dziedātājai ir celiakija.

"Es nedrīkstu ēst kartupeļus, maizi un produktus, kas satur glutēnu. Patiesībā glutēns sastopams ļoti daudzos produktos, ko ikdienā lietojam - tajos pašos jogurtos un cīsiņos, bet man produktu iepirkšana vairs nesagādā nekādas problēmas. Es pat vairs neskatos uz etiķetēm, jo zinu, kas man izraisīs sāpes," izklaides portālam Mango stāsta Samanta.

Slimības dēļ Samanta spiesta visu laiku ēst veselīgi, taču dziedātāja nemaz nesūdzas - viņa prot pagatavot gardu ēdamo arī no produktiem, ko viņai atļauts lietot.

"Ja ir laiks, es labprāt gatavoju mājās, un man ļoti patīk gatavot. Man patīk vistas fileja - uzvāru to, pievienojot kariju un garšvielas, kā arī savus iecienītos brokoļus. Tas ir garšīgi un skaisti.

Protams, reizēm uznāk tā, ka nu vienkārši līdz bezsamaņai gribas to cepto kartupelīti! Bet tas ir ļoti reti. Tas, ka nevaru ēst mazi, man diskomfortu nerada - ļoti labi esmu iemācījusies iztikt bez maizes," savus ēšanas paradumus atklāj simpātiskā dziedātāja.'

Tā kā celiakijas dēļ Samantai tāpat nākas ēst veselīgi un daudzi našķi viņai ir liegti, meitenei ar diētām aizrauties nav nepieciešams.

"Lai izskatītos labi, manuprāt, svarīgākais ir atrast laiku, lai paēstu, nevis visu dienu dzīvot badā, bet vakarā pārēsties. Svētku gaidīšanas eiforijā un apdarot visus pirmssvētku darbus, mēs bieži vien aizmirstam paēst, un atzīšos - arī man bieži ēdienreižu vietā sanāk tāda knakstīšanās," smejas Samanta.

Produkts, bez kura Samanta nevar iztikt, ir kafija, kuras patērēšanas daudzumu dziedātāja gan cenšas ierobežot, jo kafija pirms koncertiem nenāk par labu balsij. Pretēji citām sievietēm, Samanta nav liela saldummīle - šokolādes vietā viņa labāk apēdīs gabaliņu kvalitatīvas salami desas, vienīgi šerbets viņai garšo.

Pievilcīgā dziedātāja ar savu augumu ir apmierināta. "Tas jau ir visu sieviešu niķis - mums nekad nav labi - vienmēr kaut kas par resnu vai tievu, bet es jūtos kamfortabli. Ja arī kādreiz vajag ielīst nedaudz šaurākā kleitā, iepriekšējā dienā ieturu kefīra diētu, atļaujoties izdzert tikai pudeli kefīra," padomos dalās Samanta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!