Foto: DELFI

Šova Okartes skatuve dalībniece Sandija Vīgante (attēlā), atpūšoties ar draugiem, piedzīvojusi nepatīkamu pārsteigumu - meitenei uzbrucis zaglis, no rokām izraujot rokassomiņu.

”Lai gan man apkārt bija daudz cilvēku, pēkšņi attapos, ka esmu apzagta. Viss notika tik strauji, ka apmulsumā pat nepaguvu piefiksēt, vai zaglis ir vīrietis vai sieviete.

Paliku ne tikai bez skaidras naudas un bankas kartēm, dzīvokļu atslēgām, pases un telefona, bet arī vissvarīgākās lietas ar lielu pievienoto vērtību - blociņa, kurā vairāku gadu gaitā biju pierakstījusi vairāk nekā simts sevis sacerētu dzejoļu.

Ja nauda, atslēgas, pase un telefons ir tikai lietas, ko varu atjaunot, tad, atklājot, ka zaudēts arī šis blociņš, jutos kā no laivas izmesta," sarunā ar Delfi Izklaide atklāj Sandija.

Nozagtā blociņa zaudējums arī šķiet divtik sāpīgs, jo meitene drīzumā bija plānojusi izdot savu dzejoļu grāmatu. ”Biju jau runājusi ar izdevniecību, ieplānojusi savas dzejoļu grāmatas izdošanu, bet nu to visu nākas atcelt, kamēr zudušo materiālu aizstāšu ar jauniem iespaidiem.

Tās sajūtas, ar kādām dzejoļus rakstīju pirms diviem gadiem vai atrodoties Okartes šovā un Šveicē, nav restaurējamas. Brīži un izjūtas, kurus fiksēju dzejā, bija unikāli, un visskumjākais, ka zaglis blociņu, visticamāk, ir izmetis miskastē kā kaut ko nevērtīgu," sūrojas Sandija.

Tomēr, neraugoties uz nepatīkamo atgadījumu, vienmēr enerģiskā meitene arī šoreiz cenšas saglabāt optimistisku noskaņojumu un notikumu izmantos kā atspēriena punktu jaunas dzīves sākšanai.

”Vienmēr cenšos visu uztvert no gaišās puses, un, ja šis sapnis uz kādu laiku jāatliek, tad, iespējams, tam tā arī bija jānotiek. Varbūt blociņu ar dzejoļiem todien ieliku somā, jo man no tā visa bija jātiek vaļā.

Pēc zādzības esmu apņēmusies mainīt uztveri pret lietām un notikumiem, vēlos sākt jaunu dzīvi jaunā veidolā. Pēdējā laikā ir nācies zaudēt daudz tuvu cilvēku, lietu un nu arī šo sapni. Iespējams, tā ir zīme, ka kaut kas savā dzīvē atkal jāmaina.

Esmu sākusi domāt par lietām, kas man ir nozīmīgas, lasu daudz grāmatu un tuvākajā laikā plānoju atkal doties projām no Latvijas, lai dzīvei iegūtu jaunas krāsas. Latvijas pelēkais rudens mani nomāc. Jūtu, ka atkal sāku degradēties, tāpēc vēlos mainīt vidi," atzīst Sandija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!