Foto: DELFI

Vēl pirms gada izcilais pianists Vestards Šimkus (attēlā) tika dēvēts par iekārojamāko vecpuisi Latvijā, taču šī gada jūlijā viņš par sievu apņēma operdziedātāju Elīnu Volkmani. Tagad mūziķis atklāj arī laulību iemeslu – izrādās, viņam bija kļuvis par grūtu komponēt.

"Dažus gadus atpakaļ bija laiks, kad es, kā naski rakstīja mediji, biju brīva puiša statusā. Būdams jauns vīrietis ar nenoliedzamu tieksmi pēc pretēja dzimuma, varēju atļauties doties uz vienu, otru, trešo randiņu, parunāt ar meitenēm, padomāt, kas un kā.

Visa pasaule bija pie kājām, pilnīgi brīva izvēle, daru, ko gribu," intervijā žurnālam Una atminējies Šimkus.

"Diemžēl šāda otras pusītes meklēšana paņēma daudz laika un enerģijas. Man kļuva grūti pievērsties patiešām svarīgām lietām - komponēt, sagatavot jaunas programmas. Vēl vairāk - man kļuva grūti vienkārši baudīt pasauli sev apkārt bez kaut kādām nemitīgām vēlmēm, tieksmēm, ilgām," stāstījis Šimkus, kuram visas šīs nedienas tagad ir aiz muguras.

"Jutos kā uzgaidāmajā telpā, gaidot, kad atvērsies pareizās durvis. Katrā ziņā savus brīvā vīrieša gadus neizbaudīju. Esmu bezgala priecīgs, ka tie ir beigušies, turklāt negaidīti labi," par Elīnas apprecēšanu priecājies Šimkus.

Jau vēstīts, ka abu jauniešu atkārtotu satikšanos nejauši noorganizēja Elīna Doļģe un Leonarda Ķestere, jo impulss Vestarda un Elīnas attiecībām bija raidījums Vīrietis uz paklāja.

Savukārt intervijā žurnālam Una Šimkus pastāstījis arī par nakti, kad viņš savu topošo sievu bildinājis: "Tā bija brīnišķīga 2. Maija nakts, kad vienkāršos slēpotāju kostīmos izgājām paskatīties zvaigznēs. Vecmoku pilsdrupās izvilku gredzentiņu no slēpotāju kostīma kabatas.

Par lieciniekiem bija miljoniem zvaigžņu, dilstošs mēness. Caur asarām viņa teica "jā", un mēs sākām trīcēt no prieka."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!