Foto: Kadrs no video
Krievijas popmūzikā ārkārtīgi populārais dziedātājs Dima Bilans kļuvis par šajā valstī apspriestāko šovbiznesa pārstāvi – sociālajos tīklos nonācis video, kurā redzams: mākslinieks pilnīgā ķitē pūlas sniegt koncertu kādās kāzās Kazahstānā.

Krievijas šovbiznesā ar jaunu sparu uzvirmojušas runas par Dimas Bilana iespējamo atkarību no alkohola – šī nav pirmā reize, kad viņš uz skatuves kāpis piedzēries.

Nupat māksliniekam bija jāsniedz privāts koncerts jaunlaulātajiem un viņu viesiem Kazahstānā. Uz skatuves Bilans gan uzkāpa, taču ar koncertēšanu tik raiti vis negāja – dziedātājs knapi turējās kājās, brīžam nespēja savirknēt kompozīcijas vārdus un visbeidzot nedaudz piesēda atpūsties. Kāzu viesi dižā mākslinieka koncertu filmēja un drīz vien video nonāca arī sociālajos tīklos.
Tajā pašā vakarā Bilans "izgāja tiešraidē" "Instagram" vietnē, kur, dzerot alu, komentēja nelāgo gadījumu. "Ziniet, reizēm cilvēki piedzeras. Vai tad jums nekad nav tā sanācis? Es nebiju gulējis trīs diennaktis, biju saguris, man jau tūlīt 40 gadu. Man iekšā viss neizskaidrojami trīc," malkodams dzērienu, visiem interesentiem skaidroja dziedātājs. Viņš arīdzan piebilda, ka jūt vajadzību būt patiesam, lai gan izjūt arī kaunu. "Pārdzīvoju par notikušo un raudu. Laikam rīt nožēlošu," viņš komentēja.
Bilana kolēģi Krievijas šovbiznesā nenosoda mākslinieka izgāšanos. Tā, piemēram, sabiedrības dāma Olga Buzova aicinājusi izturēties pret incidentu ar sapratni. "Mans draugs, brīnišķīgs dziedātājs, lielisks mākslinieks Dima Bilans pirms koncerta nedaudz iedzēra un tāds izgāja uz skatuves. Dima ir profesionālis – viņš tomēr nepārtrauca kāzu svinības, bet gāja dziedāt. Viņa dvēsele ir sāpēs un tomēr viņš dzied! Sāpes viņš centies remdēt ar vīnu. Kāpēc jūs esat tik negatīvi, tik nosodoši? Vai tad viņš kādu piekāva? Kāpēc tāds nosodījums? Dima – kā jau īsts mākslinieks – savas sāpes iespieda dziļāk un izgāja iepriecināt publiku," sociālajos tīklos drauga aizstāvībai argumentē Buzova. Viņas teiktajam pievienojušies vairāki citi Krievijā zināmi cilvēki, vienlaikus komentētāji no vienkāršās tautas iesaka popzvaigznei doties ārstēties no alkoholisma.

Jāpiebilst, ka līdzīgs gadījums ar Bilana uzstāšanos dzēruma stāvoklī fiksēts pirms dažiem gadiem koncertā Samārā.

39 gadus vecais Bilans ir viens no ietekmīgākajiem un vislabāk pelnošajiem dziedātājiem Krievijā. Izdevums "Forbes" aprēķinājis, ka 2020. gadā viņš par uzstāšanos koncertos (tostarp privātajos) un autoratlīdzībās nopelnījis 6,8 miljonus ASV dolāru, kļūdams par trešo turīgāko krievu popzvaigzni. Ziemassvētkos, 24. decembrī viņš svinēs savu 40. dzimšanas dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!