Foto: Privātais arhīvs
Popdziedātājas Britnijas Spīrsas fani uzsākuši akciju "Brīvību Britnijai!" ar mērķi atbrīvot mākslinieci no 12 gadu ilgušas "verdzības" kā profesionālā jomā, tā arī pašas ģimenē.

Šobrīd 38 gadus vecā dziedātāja nu jau 12 gadus faktiski ir sava tēva Džeimsa aizgādnībā. Kā zināms, 2008. gadā Spīrsa piedzīvoja vairākus garīga rakstura sabrukumus, turklāt viņas tēvs uzskata, ka meitai ir demence agrīnā stadijā.

Kā vēsta "Business Insider", Britnija jau gadiem nav noteicēja pār savu dzīvi. Viņas privāto dzīvi un arī apmēram 59 miljonu ASV dolāru lielo bagātību kontrolē citi. Kad māksliniece šķīrās no Kevina Federlaina, aizbildņa tiesības pār abiem dēliem tika piešķirtas viņam, bet Federlains sācis pieprasīt arvien prāvākus alimentus, vienlaikus atļaujot mātei bērnus satikt vien retumis.

Savukārt viņas īpašumus un naudu kontrolējot Spīrsas tēvs kopā ar juristu komandu. Lēš, ka Spīrsa dzīvojot uz medikamentiem, kas viņu notrulinot. Fani norāda uz video "Instagram" un "TikTok" platformās, kas dažkārt mēdzot būt pagalam dīvaini un neraksturīgi pieaugušai sievietei.

Dziedātājas fani uzsākuši akciju "Brīvību Britnijai!" ar mērķi atbrīvot viņu citu cilvēku ietekmes.

Lapā "Free Britney" detalizēti aprakstīta Britnijas dzīves traģika. Stāsts ved jau uz viņas bērnību, kad meitenei faktiski tikusi atņemta viņas pašas īstā balss. Tieši tāpēc dziedātāja tik bieži uzstājusies, kā saka, zem fonogrammas.

Dzīve zelta būrītī un atņemtā balss

"Sākumā mazliet vēstures. Četru gadu vecumā Britnija kļuva par mazo Brodvejas zvaigznīti, pēc tam izsitās "Mickey Mouse" bērnu klubā, tad sāka solokarjeru. Bet viņa visu šo laiku tikusi izmantota kā prece. Daudzos savos klipos viņa redzama važās, būrīšos, – tas ir vēstījums, ko viņa gadiem centusies jums nodot," vēstīts paziņojumā.

Spīrsai tikusi atņemta viņas patiesā balss. Viņas vokāls esot ļoti līdzīgs Kristīnas Agileras balsij, taču, tā kā Spīrsa un Agilera kopā darbojās "Mickey Mouse" šovos, balsīm bija jābūt atšķirīgām. Līdz ar to leibls lika Spīrsai dziedāt bērnišķīgākā balsī. Arī Spīrsas un Agileras albumi nekad nedrīkstēja iznākt vienlaikus.

2006. gadā Spīrsa vēlējusies izdot akustisku albumu, taču leibls to nav atļāvis, – viņa tajā dziedājusi savā īstajā, dabas dotajā balsī. Bieži vien viņai aizliegts uzstāties "dzīvajā", jo pastāvējis risks, ka kādā brīdī Spīrsa nespēs vairs noturēt viņai uzspiesto bērnišķīgo tembru, skaidro "Free Britney".

Nervu sabrukumi

2007. gadā, kad norisinājās peripetijas mākslinieces privātajā dzīvē, viņu sāka vajāt paparaci. Dziedātāja līdz asarām lūgusies likt viņu mierā, tomēr neviens neesot viņu ņēmis vērā. Spīrsa tika nofografēta pat ātrās palīdzības mašīnā pēc nervu krīzes. Dziedātāja divreiz pabija psihiatriskajā klīnikā.

Tajā laikā aizgādnību pār viņu un bērniem uzņēmās Spīrsas tēvs. To viņš panāca tiesā, pierādot, ka meitai 20 gadu vecumā sākusies demence. Vienlaikus bija iznācis komerciāli ļoti veiksmīgs albums "Circus", kas Spīrsu ģimenei ienesa vairāk nekā 131 miljonu dolāru.

Arī šobaltdien Britnija bez tēva atļaujas nedrīkst nedz vadīt automašīnu, nedz balsot vēlēšanās, nedz dzemdēt bērnus, nedz tērēt savu naudu. Bez atļaujas Spīrsa nedrīkst redzēt savus dēlus, nolīgt pati savu advokātu vai arī pati sevi aizstāvēt iespējamās tiesvedībās.

Arī sniegt intervijas un publiski komentēt mentālās veselības ārstēšanas gaitu viņa nedrīkst. Visas darbības iepriekš jāsaskaņo ar tēvu, teikts fanu paziņojumā.

Vienlaikus fani jautā: ja jau ir tik slikti, ja reiz viņa ir garīgi slima, kāpēc tad dziedātāja joprojām spējīga strādāt? Atbilde slēpjoties finansiālos aspektos – Britnija Spīrsa nodrošina ģimenei slavenību cienīgu dzīvi.

Šo 12 gadu laikā iznākuši četri mūzikas albumi, aizvadītas trīs pasaules koncerttūres. Spīrsa darbojusies kā tiesnese "X Faktorā", laidusi klajā savu parfimērijas un apakšveļas līniju. Vārdu sakot, pelnījusi miljonus, it kā nebūdama spējīga strādāt.

Brīvību Britnijai

Visbeidzot tēvs savu meitu esot ieslodzījis uz trim mēnešiem klīnikā. Tas noticis pēc tam, kad Britnija pamanīta pie auto stūres kopā ar savu draugu. Turklāt viņa esot atteikusies dzert medikamentus, un šis bijis pēdējais piliens fanu pacietībā.

Sociālajā tīklā "Twitter" izveidotā mirkļbirka #freebritney esot bloķēta no Spīrsu ģimenes puses. Spīrsas māte Linna apstiprina, ka par Britnijas dzīvi valda viņas tēvs.

Kad medijs "Business Insider" lūdza Spīrsu ģimenes pārstāvju komentāru, cik patiess ir fanu paustais par dziedātājas verdzību, pārstāvji ne uzreiz atbildēja. Tomēr vēlāk komentēja, ka Britnija ir pilntiesīgs ģimenes loceklis, kas piedalās visos lēmumos, tostarp arī biznesa jautājumos.

Taču fani turpina: "Jums var nepatikt Britnija, taču neviens cilvēks nav pelnījis tādu dzīvi! Šī sieviete nekad nav kontrolējusi savu dzīvi!"

View this post on Instagram

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on Jul 2, 2020 at 1:46pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on May 27, 2020 at 5:41pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!