Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 14. februārī, muzikālā konkursa Supernova otrajā tiešraidē spēkiem mērosies desmit izpildītāji. Lielākā daļa no viņiem plašākai publikai jau ir zināmi, bet daži vārdi līdz šim nav iemantojuši atpazīstamību. Starp pēdējiem ir arī grupas Limonāde dalībniece Iluta Alsberga (attēlā).

Ilutas profesionālā biogrāfija liecina – viņa grupas Limonāde sastāvā bijusi bekovkāliste daudziem pašmāju mūzikas grandiem. Tāpat kolorītā meiteņu trijotne uzstājusies ar koncertiem, bet Ilutai kā solo māksliniecei nav pārāk liela pieredze – dziedāts korporatīvos pasākumos, dažādos konkursos un pilsētas svētkos, tomēr nopietnai solokarjerai viņa pievērsusies tikai tagad.

"Bekvokālu dziedāšana ir mans maizes darbs, un atlicis maz laika sevis popularizēšanai," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Iluta.

Tagad – ar dalību konkursā Supernova – tas, iespējams, mainīsies. Šo konkursu Iluta redz kā lielisku atspēriena punktu un iespēju parādīt sevi visai Latvijai. Jāņa Stībeļa mudināta, viņa ir gatava kāpt uz konkursa skatuves pilnīgi viena, bet neslēpj, ka satraukums ir. Tomēr tas nav nepatīkams, drīzāk – gaidpilns.

"Tas būs liels pārbaudījums un liela atbildība. Dalība konkursā ir solis pretī nezināmajai nākotnei. Šobrīd jūtos kā lidostā ar vienu koferi un biļeti ceļojumam uz vietu, kur nekad neesmu bijusi, bet vienmēr esmu sapņojusi nokļūt. Atpakaļceļa biļetes nav," par sajūtām pirms lielā svētdienas iznāciena stāsta jaunā skatuves māksliniece.

Neraugoties uz to, kā viss izvērsīsies, mūzika ir un paliks Ilutas dzīve. Viņa nezina, ko vēl bez mūzikas varētu darīt, un tic – dalība Supernova sacensībā kļūs par nozīmīgu pavērsiena punktu.

"Mans pluss ir tas, ka es un mana seja ir "svaigas asinis". Skatītājiem es esmu kaut kas neredzēts. To, ka cilvēkiem patīk jaunas sejas, pierādīja arī Justa panākumi pirmajā tiešraidē. Par mums nav nekādu priekšstatu – nedz pozitīvu, nedz negatīvu," spriež dziedātāja.

Uz Supernova skatuves meitene kāps pašmāju dizaineres Daces Bahmanes tērpā no vasaras kolekcijas, ko vēl neviens nav redzējis, tomēr tas nebūs vienīgais pārsteigums. Stāstot par priekšnesumu, izpildītāja atklāj – šova odziņa būšot horeogrāfiskā ievirze un viņa nebūšot sastingusi, bet to, vai ar to pietiks, lai iekarotu skatītāju un žūrijas simpātijas, redzēsim svētdien.

"Mans galvenais mērķis nav uzvarēt. Vēlos sevi pierādīt un parādīt no labākās puses. Supernova mainīs manu dzīvi. Tas jau ir noticis," atklāj Iluta, kura pēc iekļūšanas 19 labāko izpildītāju sarakstā ar dziesmu Hold On sajutusi pastiprinātu interesi un uzmanību no apkārtējiem.

Lai kāds būtu konkursa rezultāts, dziedātāja ir apņēmības pilna nelaist vējā tikko iegūto atpazīstamību – viņa strādā pie savas programmas izveides, ko būs iespēja novērtēt pēc Supernova izskaņas, un arī savu bekovkālistes darbu un dalību trio Limonāde Iluta pamest negrasās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!