Foto: Imago/AFP/Scanpix/LETA

Naktī starp sestdienu un svētdienu Eiropa skaidri pauda savu nostāju, uzvaru "Eirovīzijā" piešķirot Ukrainai – valstij, kurai to šobrīd vajag visvairāk. Atmetot spekulācijas par jautājumu, vai šogad uzvarēja valsts vai mākslinieks, aplūkosim, kas slēpjas zem uzvarētāju nosaukuma "Kalush Orchestra" un nu jau par firmas zīmi kļuvušās rozā cepurītes.

Ar nosaukumu "Kalush Orchestra" uzstājas pavisam nesen sapulcējies sastāvs, jo dalībnieki Timofijs Muzičuks, Vitālijs Dužiks un Andrijs Handzjuks (zināms arī kā "Dzhonni Dyvnyy") "orķestrim" pievienojās vien pagājušajā gadā, savukārt grupas kodols jau iepriekš Ukrainā bija diezgan zināmi mākslinieki ar īsāku apvienības nosaukumu "Kalush". Vien retais zina, ka uz lielās "Eirovīzijas" skatuves neuzstājās plānotais "Kalush Orchestra" sastāvs, jo Ukrainā notiekošā kara dēļ divu dalībnieku vietā uz Turīnu devās aizstājēji.

Repa apvienība "Kalush" radusies pavisam nesen, 2019. gadā, apvienojoties grupas līderim Oļeham Psjuham, multiinstrumentālistam Ihoram Didenčukam un dejotājam MC Kylymmen jeb "paklājvīram". Nosaukums izvēlēts par godu Oļeha dzimtajai Kalušai – pilsētai Ukrainas rietumos, netālu no Ivanofrankivskas. Lai gan Kaluša iedzīvotāju skaita ziņā ir aptuveni starp Jelgavu un Liepāju, Ukrainas kontekstā to drīzāk dēvē par salīdzinoši mazu pilsētu.

Censonis no mazpilsētas dzied par bezdarbu, alkoholu un narkotikām

Apvienības "Kalush" līderis Oļehs muzikālās gaitas sācis jau pieminētajā Kalušā, kas, neskatoties uz savu ne pārāk dižo pilsētnieku skaitu, ir bijusi mājvieta vairākiem Ukrainas repa pārstāvjiem. Psjuhs par to reiz izteicies sev ierastā sarkasmā, norādot, ka Kalušā atrodas ķīmiskā rūpnīca, kas palīdz iegūt talantu katram otrajam Kalušas reperim.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!