Foto: Privātais arhīvs

Cilvēkiem bieži vien piemīt dažādi kaitīgie ieradumi, un arī populāri un atpazīstami ļaudis cīnās ar netikumiem - piemēram, Krievijā slavenā estrādes māksliniece Laima Vaikule (attēlā) jau vairākkārt mēģinājusi atmest smēķēšanu, bet aizvadītajā nedēļā dziedātāja publiski paziņojusi, ka viņa nespēj pateikt "nē" cigaretēm.

"Katram cilvēkam ir savi netikumi. Kaitīgie ieradumi - tie ir tie paši netikumi. Centies no tiem atbrīvoties, bet tie atkal atgriežas. Un tā visu dzīvi. Cilvēks ir vājš? Bet arī ļoti stipri cilvēki zaudē cīņu ar ieradumiem.

Tā ir cīņa pašam ar sevi! Vai maz iespējams pašam uzvarēt sevi? Bieži tiek runāts par kaitīgajiem ieradumiem: smēķēšanu, aizraušanos ar alkoholu un tā tālāk. Noderīgie ieradumi netiek apspriesti," savā blogā rakstījusi Vaikule.

Šīs pārdomas Laima papildinājusi arī ar bildi, kurā redzama, smēķējot kopā ar aktieri Mihailu Bojarski un dziedātāju Nikolaju Rastorgujevu, un ieraksts liek domāt, ka Vaikule samierinājusies, ka viņai tā arī neizdosies atmest smēķēšanu.

Jau vēstīts, ka 2009. gadā Vaikule nolēma atteikties no cigaretēm. Toreiz dziedātāja stāstīja, ka nikotīns ir kā narkotikas un viņai ir grūti iztikt bez smēķēšanas. Tiesa, pēc neilga laiciņa Laima tomēr padevās kārdinājumam un atsāka kūpināt cigaretes.

Arī aizvadītā gada vasarā Vaikule savā blogā rakstīja, ka atkal nolēmusi no savas ikdienas izskaust kaitīgo ieradumu. Toreiz viņa nedaudz uztraucās, ka šis lēmums varētu ietekmēt viņas izskatu.

"Jā, es atmetu smēķēšanu. Vienā brīdī sapratu, ka ir nepieciešams atmest to. Smēķēt gribas, bet nevēlos būt smēķētāja. Ceru, ka tas ļoti neietekmēs manu figūru," savā blogā toreiz informēja Laima.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!