Foto: Reuters/Scanpix
Toksikoloģiskā ekspertīze nav atradusi narkotiku pēdas pirms mēneša savā Londonas dzīvoklī mirušās dziedātājas Eimijas Vainhausas (attēlā britu mākslinieka Johana Andersona glezna) ķermenī. Par to britu žurnālistiem pastāstījuši dziedātājas ģimenes locekļi.

Viņi piebilduši, ka rezultāti Vainhausas asinīs uzrādījuši nelielu daudzumu alkohola, tomēr alkohols nav kļuvis par dziedātājas nāves iemeslu.

Portāls Mango jau ziņoja, ka Vainhausa tika atrasta mirusi pirms mēneša - 23. jūlijā. Toreiz policija paziņoja, ka viņas nāves iemesls ir neskaidrs, taču, tā kā tika izplatītas baumas par to, ka iepriekšējā vakarā viņa lielā daudzumā iepirkusi dažādas narkotikas, tika nozīmēta toksikoloģiskā ekspertīze.

Jau pēc dažām dienām Vainhausas mirstīgās atliekas tika kremētas, bet viņas ģimenes locekļi faniem lūdza būt pacietīgiem, neizteikt nepamatotus minējumus un sagaidīt oficiālās ekspertīzes rezultātus.

Viena no versijām, kas tika izvirzīta pēc Vainhausas nāves, bija tāda, ka dziedātāja nomirusi nevis no narkotiku vai alkohola pārdozēšanas, bet gan no centieniem strauji pārtraukt to lietošanu. Tomēr saskaņā ar ekspertīzes rezultātiem šī versija, visticamāk, nav pareiza.

Vainhausa ir viena no veiksmīgākajām britu popzvaigznēm, un viņa pat iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā kā "britu dziedātāja, kura saņēmusi visvairāk Grammy balvas". Nāves brīdī viņas īpašumā bija aptuveni 16,5 miljoni ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!