Foto: EPA/LETA

Miltonkeisas pilsētas tiesa nolasījusi spriedumu skandalozajai dziedātājai Eimijai Vainhausai (attēlā), kura šajā pilsētā iesita teātra administratoram. Tiesa Vainhausai piespriedusi divus gadus ilgu nosacītu cietumsodu un likusi kā morālo kompensāciju samaksāt 160 dolārus, ziņo aģentūra France Presse.

Incidents ar 26 gadus veco angļu mūziķi notika pagājušā gada decembra vidū. Pēc aculiecinieku stāstītā, Vainhausa teātrī Cinderella ieradusies uz izrādi, kur spēlē leģendārais Holivudas aktieris Mikijs Rūnijs.

Būdama alkohola reibumā, dziedātāja ar saviem komentāriem traucējusi citiem skatītājiem. Tad viņa izgājusi no zāles un palūgusi 27 gadus vecajam teātra administratoram Ričardam Paundam pavadīt viņu līdz tualetei un bārā nopirkt šņabi ar kolu. Menedžeris to darīt atteicies, piezīmējot, ka viņa jau tāpat esot labi iedzērusi, un aicināja pamest teātri. Tad dziedātāja Paundam ieķērusies matos un iesitusi pļauku.

Dažas dienas pēc incidenta Vainhausa advokāta pavadībā ieradās policijas iecirknī un brīvprātīgi padevās varas iestādēm. Formāli viņa tika arestēta un izvirzītas apsūdzības, bet pēc tam dziedātāju pret ķīlas naudu atlaida. Advokāts dziedātājai bija ieteicis tā darīt, lai izvairītos no lielākām nepatikšanām.

Vainhausa jau ne reizi vien iesaistījusies dažādos skandālos - gan par narkotiku glabāšanu un lietošanu, gan par dažādu cilvēku "iekaustīšanu", tomēr līdz šim bija tikusi sveikā ar naudas sodiem.

2008. gada vasarā dziedātājai tika konstatēta plaušu emfizēma un sirdsdarbības traucējumi, tomēr viņa turpināja koncertēt, ik pa brīdim apmeklējot anonīmo alkoholiķu reabilitācijas terapiju. Savukārt pagājušajā gadā šķiršanos no Vainhausas pieprasīja viņas tobrīd cietumā esošais vīrs Bleiks Fīlders-Sivils, kurš pārmeta sievai laulības krāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!