Aizvadītajos gados jūlija izskaņā Jūrmalā norisinājās jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis. Šogad festivāls pārcelts uz Sočiem, un Krievijā populārā dziedātāja Valērija intervijā izdevumam Gazeta.ru beidzot atklājusi savas patiesās domas par Jūrmalu.

Valērija ir viena no tām māksliniecēm, kura katru gadu festivālā ne tikai uzstājās kā īpašā viešņa, bet sēdēja arī žūrija rindās un vērtēja dalībnieku priekšnesumus. Intervijā izdevumam viņa pavēstījusi, ka Jūrmala ir prasts zvejnieku ciemats bez infrastruktūras, un konkursam Sočos klāsies daudz labāk.

"Jūrmala ir zvejnieku ciemats, kas kļuvis slavens, pateicoties festivālam. Tur tiešām nav infrastruktūras. Arī restorānu ir ļoti maz, turklāt tie visi ir vidējas kvalitātes. Māksliniekiem pat īsti nebija vietas, kur aiziet. Turklāt nācās mitināties kaut kādās koka mājiņās. Festivāla atmosfēru radīja paši cilvēki, kas vēlējās vienotību un kopību," skarbu kritiku Jūrmalai veltījusi Valērija.

Tāpat viņa pavēstījusi, ka Sočos, atšķirībā no Jūrmalas, ir ne tikai mūsdienīgas viesnīcas un restorāni, bet arī brīnišķīga pludmale. Nesen Valērija viesojusies Sočos un secinājusi, ka Jūrmalā šādas ērtības un komforts nekad nav bijis.

Asu kritiku Krievijas estrādes māksliniece veltījusi arī bijušajam Latvijas prezidentam Andrim Bērziņam, atsaucoties uz pērnā gada notikumiem, kad vairākiem plaši pazīstamiem Krievijas estrādes māksliniekiem, tajā skaitā arī Valērijai, tika liegts ieceļot Latvijā. Viņa pavēstījusi, ka ir vīlusies Latvijas demokrātijas formā.

Jau vēstīts, ka runas par Jaunā viļņa aiziešanu no Jūrmalas sākās jau pērnā gada konkursa norises laikā, kad Krutojs bija ņēmis ļaunā Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pēdējā brīdī pirms konkursa noteikto aizliegumu Latvijā iebraukt Josifam Kobzonam, Valērijai un Oļegam Gazmanovam. Pēc ilgas vilcināšanās šī gada sākumā oficiāli tapa zināms, ka konkurss pārcelts uz Sočiem. Vēlāk tapa zināms, ka festivāls norisināsies rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!