Foto: Mango

Aizvadītā nedēļa pagāja Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla kaislībās, un Latvijas skatītāju krustugunīs nokļuva ne tikai dalībnieki un izpildītāji, bet arī fināla translācijas komentētāji – mūziķi Valters Frīdenbergs (attēlā) un Kārlis Būmeisters jeb Kaža.

Valters un Kaža par Eirovīzijas fināla komentētājiem kļuva pirms trīs gadiem, pārņemot stafeti no Kārļa Streipa, kurš bija konkursa ilggadējā balss.

Jau pirmajā gadā atsauksmes par puišu komentēšanas stilu dalījās - bija gan atbalstītāji, gan tādi, kas nopēla LTV lēmumu par komentētājiem izvēlēties bijušos grupas Putnu balle dalībniekus.

Trīs gadu laikā abi puiši ir guvuši pieredzi, auguši un attīstījušies, taču joprojām sabiedrības domas dalās.

"Katru gadu par un ap Eirovīziju ir tik daudz diskusiju - mēs, komentētāji, mēģinām starp visām pozitīvajām un negatīvajām atsauksmēm atrast zelta vidusceļu. Nekad visiem nebūs iespējams izpatikt.

Protams, ja kāda dziesma mums iepatīkas, mēs to nedaudz izceļam. Ja kāda iepatikusies mazāk - izsakām savas domas. Mēs ar Kažu nepretendējam uz lielās žūrijas sastāvu, bet savs viedoklis mums ir," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Valters.

Viņš norāda, ka, tā kā Eirovīzijas reitingi ir ļoti augsti, ir likumsakarīgi, ka cilvēki par šo konkursu runā. Pēc fināla Valters saņēmis aptuveni divas ziņas ar negatīvu pieskaņu, bet daudz vairāk bijuši tādi, kas puišus atbalstījuši un izteikuši labas atsauksmes.

"Vairāki cilvēki man teica, ka viņi bija no sirds izsmējušies, jo beidzot komentētāji atklāja arī savas domas par dziesmām un izpildītājiem. Negatīvo atsauksmju bija krietni mazāk.

Pēc pusgada atkal satiksimies ar vadību, visu izrunāsim, izvērtēsim, ko šogad darījām nepareizi, ko vajadzētu nākotnē mainīt.

Pēc gada mēs ar Kažu būsim vecāki un, cerams, gudrāki," saka Valters.

Kā stāsta mūziķis, viņam ir prieks, ka sabiedrība tik aktīvi seko līdzi Eirovīzijai. Viņi ar Kažu joprojām aug un pilnveidojas, taču abi apzinās, ka mākslā un mūzikā visiem grūti izpatikt.

"Ja sportists dabū zelta medaļu -viņu slavē. Mūzikā un mākslā ir jārēķinās ar to, ka visiem labs nekad nebūsi," noslēgumā piebilst Frīdenbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!