Foto: Mango
Starptautisku slavu iemantojušais latviešu pianists Vestards Šimkus sabiedrībā pirmo reizi izgājis ar savu mīļoto meiteni - Norvēģijā dzīvojošo operdziedātāju Elīnu Volkmani (abi attēlā).

Līdz šim pianists par savu privāto dzīvi un attiecībām ar daiļā dzimuma pārstāvēm runājis izvairīgi. Vēl pavasarī viņš, viesojoties raidījumā Vīrietis uz paklāja, atzina, ka attiecībām saspringtā koncertgrafika dēļ viņam neesot laika, tomēr šovasar situācija mainījusies un puiša dzīvē ienākusi draudzene.

Sarunā ar izklaides portālu Mango 27 gadus vecais Šimkus pastāstīja, ka attiecības ar Volkmani, kura par pianistu ir divus gadus vecāka, viņš uzsācis pirms vairākiem mēnešiem.

Attiecību dēļ pianista dzīvesritms nav būtiski mainījies - tāpat lielākā daļa laika paiet koncertbraucienos pa pasauli. Šoruden puisis dosies pirmajā lielajā Krievijas braucienā, kura laikā sniegs koncertus Maskavā un Sanktpēterburga, tāpat daudz koncertu paredzēti Vācijā un citviet.

"Mana dzīve ir puslīdz zināma divus gadus uz priekšu. Tā ir fantastiska lieta, jo dod naktsmieru tāpēc, ka tu lieliski zini, ka tev būs ar ko nodarboties arī divus gadus vēlāk. Viss ir kārtībā! Man tas patīk un zinu, ka tas darbs, ko 22 gadus esmu pie klavierēm ieguldījis, būs vajadzīgs cilvēkiem arī nākotnē," stāsta Šimkus.

Neraugoties uz lielo aizņemtību, katru brīvo dienu puisis cenšas pavadīt Latvijā, bet uzturēt attiecības atvieglo tas, ka arī mīļotā meitene ir profesionāla mūziķe.

"Viss ir iespējams. Manai draudzenei ir lieliska karjera pašai savā jomā. Mums tas nekonfliktē, jo abiem diviem ir ar ko nodarboties. Jā, mums jau šosezon diezgan daudz ir jāsaskaņo grafiki, un ne vienmēr tas izdodas - kad man ir brīvās dienas, viņai ir koncerti. Tomēr tas viss tikai vairo atkalredzēšanās prieku, un es pagaidām neizjūtu nekādu disonansi šajā jomā," atklāts ir Šimkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!